- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanţe 2024. Cererea pentru croaziere a revenit şi a depăşit nivelul de dinainte de pandemie

11 Apr, 09:46 • Dobran Viorel
Vacanţe 2024. Concediul ne ajută să ne relaxăm și de multe ori să ne regăsim motivația și inspirația. După pandemia care ne-a ţinut în case, se caută metode de relaxare cât mai diversificate.
Vacanţe 2024. Cererea pentru croaziere a revenit şi a depăşit nivelul de dinainte de pandemie

Vacanţe 2024.  Agenţia de turism specializată în vacanţe pe nave de croazieră, a avut un număr record de turişti în 2023, peste 10.000 de pasageri, depăşind numărul înregistrat în 2019.

Cererea pentru vacanţele pe nave de croazieră a revenit anul trecut, depăşind chiar nivelul prepandemic. Croazie­rele au fost unul dintre cele mai afectate tipuri de turism din cauza pandemiei. Multe dintre vase au rămas la ţărm, iar revenirea cererii pentru aceste vacanţe a fost mai lentă faţă de alte tipuri de turism.

Cu toate acestea, turismul de croaziere a înre­gistrat o creştere semnifi­cativă a cererii, fiind peste nivelul din 2019, considerat reperul indus­triei turismului.

Vacanţe 2024. Cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Vacanţe 2024. Agenţia de turism Croaziere.net, specializată în va­ca­nţe pe croaziere, a avut un număr record de turişti în 2023, peste 10.000 de pasageri, de­pă­şind numărul înregistrat în 2019.

Vacanţe 2024: Cererea pentru croaziere a revenit şi a depăşit nivelul de dinainte de pandemie

„Această creştere semni­ficativă reflectă o revenire completă a pieţei croazierelor, dar şi o revenire încrezătoare a clienţilor în această formă de vacanţă. Pe de altă parte, totalul vânzărilor din anul 2023 a fost de peste 8 milioane de euro“, spun reprezentanţii siteului.

Piaţa croazierelor a crescut considerabil în ultimii ani, iar facilităţile de pe nave s-au dezvoltat odată cu cererea tot mai mare pentru astfel de vacanţe. Navele de croazieră pot găzdui mii de pasageri şi sunt construite să ofere pasagerilor tot ce au nevoie, ca un soi de oraşe plutitoare.

Vacanţe 2024. Care este durata ideală a concediului pentru relaxare maximă, Ce este regula „celor 5 zile”

Vacanţe 2024. Concediul ne ajută să ne relaxăm și de multe ori să ne regăsim motivația și inspirația. Numai că mintea noastră se deconectează de la grijile cotidiene abia după o săptămână, spun specialiștii. Dacă vrei să ai o vacanță ideală, ea trebuie să înceapă vineri și să se termine abia duminica următoare.

Zilele de concediu ar trebui să fie împărțite eficient pentru două sau chiar trei vacanțe pe an. Într-adevăr, oamenii în general își iau mai multe vacanțe scurte din lipsă de bani sau de timp.

Vine vara, iar românii au început deja să caute destinații de vacanță unde să-și petreacă concediul de vară din acest an.

Într-un studiu mai vechi care circulă din nou, cercetătorii au ajuns la concluzia că starea de sănătate și bunăstarea unui călător ating vârful în a opta zi de concediu. Așadar, pentru cele mai mari beneficii din călătoria ta, ar trebui să o închei neapărat după o săptămână?

Vacanțe în Grecia 2024. Turiștii români vor rămâne cu mai mulți bani în concediu!

Spre deosebire de timpul pe care îl dedicăm exercițiilor fizice și dispozitivelor electronice, nu avem multe îndrumări referitoare la cât timp de vacanță avem nevoie pentru a ne deconecta complet și a ne separa de munca noastră zilnică. În timp ce alocarea anuală de concediu plătit și bugetul de călătorie sunt factori-cheie, încă nu există un algoritm care să ne ajute să calculăm numărul de zile necesare pentru o resetare. Depinde mult de preferințele noastre personale în călătorii și de capacitatea noastră individuală de a trece de la modul de muncă la modul de vacanță și înapoi.

Vacanţe 2024, perioada ideală: „Am putut observa un vârf în a opta zi”

„În ansamblu, concluziile mele sunt că durata optimă a vacanței este (aproape) imposibil de investigat pentru că nu poți atribui oamenii aleatoriu la durate de vacanță”, a declarat Jessica de Bloom, una dintre cercetătoarele studiului, The Washington Post, printr-un email. „Și chiar dacă ai putea, mai mulți factori ar varia, cum ar fi locul de vacanță, vremea, contextul social, etc.”

Vacanţe 2024. În studiul din 2012, care a fost publicat în Journal of Happiness Studies, de Bloom și colegii săi au determinat că nivelurile de bunăstare ale participanților au crescut rapid, atingând un vârf după o săptămână de vacanță.

Au concluzionat, de asemenea, că durata concediului (în cadrul studiului, durata medie a fost de 23 de zile, în stil european) și majoritatea activităților de vacanță (cu excepția celor „pasive”) au fost doar „slab asociate” cu îmbunătățiri ale sănătății în timpul și după călătoriile lor.

„Am putut observa un vârf în a opta zi”, a spus de Bloom, profesor la Universitatea din Groningen din Olanda, „dar aceasta nu implică că aceasta ar fi durata optimă a vacanței.”

Când a fost întrebat despre numărul ideal de zile de concediu, Ondrej Mitas, cercetător și lector senior la Universitatea de Științe Aplicate din Breda, a ezitat și el. „Este extrem de dificil de măsurat”, a spus el la telefon din Olanda. Cu toate acestea, el a stabilit câțiva parametri în acest domeniu altfel deschis: Evitați concediile prea scurte sau prea lungi.