- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Val de concedieri la o mare companie. Până la 3.000 de angajați își vor pierde locul de muncă în acest an

17 Jul, 10:30 • Lupu Alexandra
Concedieri masive la platforma cripto Binance. Între 1.500 și 3.000 de angajați își vor pierde locul de muncă în acest an.
Val de concedieri la o mare companie. Până la 3.000 de angajați își vor pierde locul de muncă în acest an

Angajații platformei cripto Binance sunt în impas. Compania a anunțat că va face concedieri masive în acest an, informează profit.ro.

Angajații de la Binance își pierd locul de muncă

Platforma pentru tranzacționarea de criptomonede Binance va concedia mii de angajați, ca răspuns la o anchetă în curs de desfășurare a Departamentului de Justiție din Statele Unite. Cel mai probabil, ancheta se va încheia cu un decret de consimțământ sau un acord, potrivit unui salariat actual, familiarizat cu planurile companiei. Reducerile de personal vor elimina între 1.500 și 3.000 de angajați din forța de muncă globală a Binance și totul se va întâmpla până la sfârșitul anului 2023.

Vezi și: ATENȚIE, români! Companiile din Europa fac concedieri masive. Scenariu sumbru și pentru România

Anterior, Wall Street Journal a informat că 1.000 de angajați au fost deja disponibilizați. Concedierile fac parte din totalul planificat. Salariatul actual care a vorbit în presă despre planurile companiei a cerut ca identitatea lui să rămână anonimă, pentru că nu este autorizat să vorbească despre chestiunile interne.

Cel mai probabil, compania va fi remodelată în mod fundamental, odată cu investigația Departamentului de Justiție. Dacă Binance alege soluționarea acuzațiilor DOJ, ar putea duce la o plată de mai multe miliarde de dolari. Reuters a informat că procurorii federali au analizat încălcarea legii împotriva spălării banilor și acuzațiile de evitare a sancțiunilor. Acuzațiile îngreunează posibilitatea ca Binance sau fondatorul Changpeng Zhao să continue să obțină licențe de funcționare. Un purtător de cuvânt al companiei a contestat faptul că reducerile ar afecta 3.000 de angajați. El a spus că numărul nu este corect.

Angajați
Angajați

„Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu major, a devenit clar că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizației, pentru a ne asigura că rămânem agili și dinamici.

Acesta nu este un caz de corectare, ci mai degrabă de reevaluare dacă avem talentul și expertiza potrivite în roluri critice”, declară purtătorul de cuvânt al companiei.

Binance a întâmpinat mai multe probleme de reglementare semnificative în ultimele luni. Fondatorul companiei a respins preocupările cu privire la viitorul platformei de tranzacționare, chiar și după ce a fost numit personal în procesul SEC. Binance a suferit în mod semnificativ din cauza proceselor din partea autorităților de reglementare din SUA, cu retrageri de valută de sute de milioane de dolari. Totodată, compania a înregistrat o serie de plecări ale directorilor executivi.

Citește și: Concedieri masive la OLX. 800 de angajați își vor pierde locul de muncă