- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Concedieri masive la OLX. 800 de angajați își vor pierde locul de muncă

22 Jun, 09:41 • Lupu Alexandra
OLX desființează sute de locuri de muncă la nivel global. Totul se întâmplă după ce compania a început să închidă operațiunile din domeniul auto.
Concedieri masive la OLX. 800 de angajați își vor pierde locul de muncă

OLX Group, companie deținută de Prosus, a anunțat că desființează aproximativ 800 de locuri de muncă la nivel global. Măsura a fost adoptată în contextul în care societatea a început să închidă operațiunile din domeniul auto, pe unele piețe, informează profit.ro.

Concedieri masive la OLX

Compania a început recent să informeze angajații afectați cu privire la disponibilizări. Concedierile nu sunt limitate la o anumită piață sau divizie, declară persoanele familiarizate cu situația pentru TechCrunch.

Un purtător de cuvânt al OLX a confirmat că va avea loc o reducere a locurilor de muncă și a declarat că disponibilizările au rezultat din decizia de a ieși din OLX Autos. Reprezentanții companiei au relatat că decizia de a ieși din afacere a fost luată de la începutul anului, moment din care au început să caute investitori și potențiali cumpărători. OLX închide afacerea în mod special în piețele în care aceasta nu are o valoare semnificativă, precum Chile sau America Latină.

Citește și: Concedieri în masă pentru o companie uriașă din România. Gigantul care a luat o astfel de decizie a renunțat acum 10 ani la piața din România, dar a revenit în forță în 2007

„La începutul acestui an am luat decizia strategică de a ieși din afacerea OLX Autos și de atunci am căutat potențiali cumpărători sau investitori.

Ca urmare a acestui proces, a devenit clar că să căutăm cumpărători în fiecare țară în parte a fost cea mai bună opțiune, având în vedere valoarea semnificativă care există în cadrul piețelor locale.

Astfel de piețe includ Chile, America Latină și operațiuni din India, Indonezia sau Turcia”, declară reprezentanții companiei.

OLX
OLX

Primele informații arată că OLX nu a putut găsi potențiali cumpărători sau investitori pe alte piețe. Compania și-a închis operațiunile din Argentina, Mexic și Columbia.

Deși divizia Autos va continua să vândă vehicule pe aceste piețe, societatea nu va mai accepta noi tranzacții, așa cum se precizează pe site-ul companiei din Argentina. În ceea ce privește ce se va întâmpla pe celelalte piețe, situația este incertă. Nu există mai multe informații din acest punct de vedere.

Vezi și: Concedieri masive la marile companii. Se dau afară peste 50.000 de angajaţi