- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vești bune pentru Românii care pleacă în vacanțe în Turcia. Schimbări importante pentru roaming

07 Mar, 15:02 • Andrei Alina
Compania de telefonie Orange anunță modificări cu privire la costurile pentru serviciile din afara spațiului Economic European. Două țări sunt vizate de modificări: Turcia și Serbia.
Vești bune pentru Românii care pleacă în vacanțe în Turcia. Schimbări importante pentru roaming

Orange a informat clienții cu privire la faptul că începând din data de 9 aprilie urmează să fie schimbate costurile de roaming. Este o veste bună pentru cei care aleg să plece în vacanțe în afara UE. Sunt țări care nu fac parte din Spațiul Economic European și unde românii aveau nevoie de serviciile de roaming, însă costurile era ridicate – Turcia și Serbia.

”Vești bune despre modificarea tarifelor de roaming. Știm cât de important este pentru tine să călătorești fără grija costurilor în roaming și ne bucurăm că putem să-ți dăm vești bune. Din 9 aprilie 2024, vom reduce tarifele de roaming în afara Spațiului Economic European.

Modificările realizate de Orange România sunt mult mai avantajoase pentru tine față de oferta actuală. În condițiile noii oferte, costul pe zi devine mult mai mic decât era înainte prin raportare la MB sau minut, și în același timp oferă acces la un volum mult mai mare de benefic”, au transmis reprezentații Orange, citați de Fanatik.

Citește și: Destinaţiile de vară preferate de turiștii români. S-au înregistrat 4,5 milioane de vizite în Bulgaria, Grecia şi Turcia, anul trecut

 

Orange reduce tarifele pentru voce și internet în Turcia și Serbia

În prezent, românii care merg în Turcia plătesc pentru 1 MB de trafic de internet 7,14 euro, iar un minut/SMS către România costă 1,45 euro. Din 9 aprilie, 2 GB de internet vor avea prețul de 4 euro, iar un MB va fi 0,00195 euro. Va exista și un pachet de 10 minute ori SMS-uri către România, care va costa 2 euro. Asta înseamnă că 1 minut ori un SMS va fi doar 20 de cenți.

Citește și: Prețurile într-un Carrefour din Turcia, la jumătate față de cele din România. Ce a cumpărat o româncă aflată în această țară de 100 de lei

O altă țară vizată de schimbări este Serbia. 1 MB de internet costă acum aproape 11 euro, iar un minut ori SMS către România costă 2,28 euro. Din 9 aprilie, un pachet de 2 GB va fi 4 euro, iar un pachet de 10 minute ori SMS-uri va fi 2 euro.