- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Video incredibil! Tesla, mașina de „lux” preferată de români, se descompune în mers! Doi proprietari au rămas cu volanul în mână

09 Mar, 16:34 • Constantin Cristina
Tesla, mașina nouă, a fost achiziționată recent de doi proprietari. Incidentul de zile mari a avut loc în trafic, chiar în timpul mersului. Videoclipul a devenit viral pe Twitter.
Video incredibil! Tesla, mașina de „lux” preferată de români, se descompune în mers! Doi proprietari au rămas cu volanul în mână

Tesla, dorita mașina de către toți românii a dovedit contrariul. Doi proprietari care au achiziționat mașinile aproape noi, au ieșit la plimbare în trafic și au rămas cu volanul în mână, în timp ce automobilul se deplasa. Bărbații au ales Model Y, a relatat b1tv.ro.

Citește și: Tesla vrea să scadă cu 50% costurile de producţie la viitoarele generaţii de maşini

După incidentul tragic care era pe aproape să se întâmple, acum Tesla este monitorizată de autoritățile americane pentru a proteja traficul (NHTSA) și au deschis o anchetă, deoarece mașinile erau aproape noi. NHTSA este de părere că mașinile au fost livrate fără piulița de fixare a volanului, a scris engadget.

Tesla, mașina problemă
Tesla, mașina problemă

Tesla chemată în service

Compania a demarat o campanie prin care să cheme în service toate modelele S, X, 3 și Y, pentru actualizarea software-ului cu care sunt echipate și care permite rularea în regim de conducere fără șofer. Sistemul Full Self Driving, care reprezintă un Auto Pilot îmbunătățit, a fost instalat în variantă Beta, dar a generat o serie de accidente pe care NHTSA le-a investigat până acum. Instituția susține că mașinile prezintă riscuri de accident din cauza acestui software.

Autoritățile americane au primit o plângere de la un părinte, care achiziționase un Model Y de 5 zile. Bărbatul în cauză a rămas cu volanul în mână în timp ce era în trafic, în data de 29 ianuarie 2023.

Agenția americană, NHTSA a postat pe Twitter un videoclip cu incidentul care a fost văzut de 2,4 milioane de persoane.

„Ambele vehicule au fost reparate, operațiunea necesitând îndepărtarea și reinstalarea volanului”, a declarat NHTSA.

 Alte articole: Anunț important de la Tesla! Românii trebuie să plătească noi taxe, dacă nu respectă condițiile impuse de producătorul american