- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important de la Tesla! Românii trebuie să plătească noi taxe, dacă nu respectă condițiile impuse de producătorul american

03 Mar, 14:53 • Lupu Alexandra
Anunț important pentru clienții Tesla din România. Producătorul american introduce noi taxe, în cazul în care regulile transmise nu sunt respectate.
Anunț important de la Tesla! Românii trebuie să plătească noi taxe, dacă nu respectă condițiile impuse de producătorul american

Tesla anunță clienții din România că vor fi taxați suplimentar, în cazul în care își lasă mașina conectată la Supercharger după ce încărcarea a fost terminată, anunță economica.net. Producătorul american susține că noua regulă intră în vigoare începând cu data de 9 martie a acestui an.

Noi taxe pentru clienții Tesla din România

Producătorul american a trimis un email clienților din România, în care menționează că, „începând cu data de 9 martie 2023 va fi necesară o plată pe kWh în timpul încărcării la Supercharger”. Sumele aferente pe kWh nu au fost menționate în notificare, însă Tesla le transmite clienților că ar trebui să-și actualizeze adresa de facturare și modalitatea de plată din aplicație. În ceea ce privește costurile aferente, informarea semnalează că, pentru a le afla, românii trebuie să atingă „pinul hărții Supercharger de pe ecranul tactil al vehiculului.Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locație și sunt actualizate în mode regulat”.

Citește și: Tesla vrea să scadă cu 50% costurile de producţie la viitoarele generaţii de maşini

Diferențierea costurilor va fi făcută pe baza costului de energie electrică, cererea din respectivul moment și poziționarea stației de încărcare. Soldurile, facturile și sesiunile anterioare de încărcare vor putea fi vizualizate de clienți în orice moment, chiar din interiorul aplicației, acolo unde vor fi afișate. În notificarea menționată, producătorul american și-a avertizat clienții că „pentru orice minut în plus în care mașina rămâne conectată la Supercharger după terminarea încărcării va fi percepută o taxă de inactivitate”. Aceasta se aplică în cazul autoturismelor care ocupă locul 5 minute sau chiar mai mult de la încheierea operațiunii.

Anunț făcut de Tesla: clienții care nu respectă regulile sunt taxați
Anunț făcut de Tesla: clienții care nu respectă regulile sunt taxați

Clienții care vor să-și lase mașina în stație după ce încărcarea a fost terminată trebuie să urmărească cu atenție informațiile transmise în aplicație. Valoarea taxei de inactivitate nu a fost însă anunțată, însă urmează să fie aflată pe data de 9 martie, atunci când regula și măsurile acesteia intră în vigoare pentru toți conducătorii acestor mașini. Până la momentul actual, există peste 40.000 astfel de stații funcționale la nivel mondial. În România există 8 în București, 6 în Constanța, 6 la Pitești, 6 la Sibiu, 8 la Cluj Napoca și 6 în Timișoara.

Vezi și: Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. Cât a câştigat luni fondatorul Tesla