- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

VIDEO. Reforma pensiilor devine subiect de revoltă la nivel internațional. Oamenii din Cehia au ieșit în stradă după ce au aflat la ce vârstă ies la pensie

29 Mar, 22:24 • Bumbeneci Diana
Oamenii din Cehia au ieșit în stradă pentru un nou protest. Cehii sunt nemulțumiți de vârsta de pensionare propusă de autorități.
VIDEO. Reforma pensiilor devine subiect de revoltă la nivel internațional. Oamenii din Cehia au ieșit în stradă după ce au aflat la ce vârstă ies la pensie

În tot mai multe țări există nemulțumiri cu privire la reforma pensiilor. După ce în Franța, România sau Germania au existat nenumărate discuții aprinse în rândul oamenilor, acum și cehii ies în stradă! Alături de sindicaliști, oamenii din Cehia au ieșit la protest pentru a striga nemulțumirea cu privire la pensionarea la 68 de ani, anunță DPA.

Reforma pensiilor scoate oamenii în stradă

Câteva mii de persoane s-au alăturat miercuri, 29 martie, în Cehia demonstraţiilor sprijinite de sindicate împotriva unei posibile majorări a vârstei de pensionare până la 68 de ani, transmite dpa. Într-o adunare paşnică în faţa sediului guvernului la Praga, liderii manifestanţilor au acuzat executivul de centru-dreapta că, prin acest plan, ”ignoră dialogul social”.

În acest context, Guvernul a anunțat că are în plan să prezinte în cursul acestui an un pachet de reformă a pensiilor. Se aşteaptă ca propunerile să includă noi limite la majorări automate ale pensiilor, având în vedere inflaţia neobişnuit de ridicată.

Vezi și: Ministrul Boloș anunță cele 6 mari schimbări la pensii. „Pentru că tot ceea ce s-a convenit și cred că se va regăsi sub formă de amendamente face parte din această categorie de măsuri”

Captură ecran protest Cehia reforma pensiilor
Captură ecran protest Cehia reforma pensiilor

Posibila creştere a vârstei de pensionare cu patru ani, până la 68 de ani, este avută în vedere, a relatat recent postul public CT. Din acest motiv, oamenii au anunțat că vor protesta până când le vor fi ascultate nemulțumirile.

Planul face referire la cel mai recent efort al guvernului ceh de a reduce deficitele bugetare substanţiale. În Franța, reforma pensiilor, promovată de președintele Emmanuel Macron, a generat furie în rândul populației și proteste violente.

Vezi și: Marius Budăi anunță variantele pentru recalcularea pensiilor și ultimele decizii legate de pensiile speciale. „Am trei variante”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult