- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vizită istorică în SUA! Volodimir Zelenski a aterizat la Washington

21 Dec, 21:55 • Cornel Ghimeșan
Președintele ucrainian Volodimir Zelenski se află într-o vizită istorică la Casa Albă! Aceasta este prima sa deplasare internațională de la începutul războiului din Ucraina.
Vizită istorică în SUA! Volodimir Zelenski a aterizat la Washington

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat miercuri în Statele Unite, fiind prima sa deplasare internaţională de la invadarea ţării sale de către Rusia, pe 24 februarie, a anunţat Casa Albă, unde liderul va fi primit de omologul său american Joe Biden, relatează AFP.

Alte articole: Drama copiilor din România în cifre. 39% dintre părinții plecați la muncă nu vor veni de Crăciun acasă

Vizită istorică în SUA! Volodimir Zelenski a aterizat la Washington
Vizită istorică în SUA! Volodimir Zelenski a aterizat la Washington

O sursă diplomatică ucraineană confirmase cu puţin timp înainte pentru AFP sosirea preşedintelui Zelenski la Washington, pentru această vizită istorică în cadrul căreia el se va adresa Congresului SUA. Site-uri de monitorizare a traficului aerian au indicat traiectoria unui avion militar american de la Rzeszow, în Polonia, până la baza aeriană Andrews.

Precedenta vizită a avut loc la 1 septembrie 2021, când Volodimir Zelenski a fost primit în Biroul Oval de Joe Biden.

SUA vor furniza Ucrainei sistemul lor de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să aterizeze la Washington.

Primele declarații de la întânirea lui Zelenski cu Joe Biden

Primele declarații de la Casa Albă!

„Statele Unite vor ajuta în continuare Ucraina cu rachete”, a declarat Joe Biden

„Vă mulțumim mult pentru susținere! Avem lucruri importante despre care trebuie să discutăm, de la energie, până la situația pe câmpul de luptă. Vă mulțumim pentru ajutorul dvs. și pentru leadershipul dvs. Războiul nu s-a terminat. Mulțumesc Congresului, vă mulțumesc din partea întregii populații! Apreciez foarte mult, e dificil să înțelegeți. Este o mare onoare să fiu aici”., a răspuns președintele ucrainean, conform România TV

Citește și: Zelenski ajunge azi la Washington. Liderul ucrainean este așteptat să viziteze Capitoliul miercuri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult