- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vladimir Putin asigură că va folosi arma nucleară doar ca ”mijloc de apărare”. Cum a reacționat SUA

09 Dec, 20:25 • Cassano Sabrina
Președintele rus, Vladimir Putin, a promis că orice țară care va ataca Rusia cu arme nucleare, va fi ștearsă de pe fața pământului. Acesta a mai menționat că Rusia nu are mandat să lanseze prima o lovitură nucleară preventivă, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei ar asigura că aceasta ar putea răspunde cu forţă dacă va fi vreodată atacată.
Vladimir Putin asigură că va folosi arma nucleară doar ca ''mijloc de apărare''. Cum a reacționat SUA

Acesta a mai menționat că Rusia va trebui probabil să ajungă la acorduri cu privire la Ucraina în viitor, dar că se simte trădat în urma acordurilor de la Minsk, transmite Agerpres.

Vladimir Putin: ,,Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare”

Președintele Rusiei a declarat miercuri că riscul unui război nuclear e în creștere pe fondul conflictului din Ucraina.

,,Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare. Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc de apărare. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte ”lovitura de represalii”: dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns”, a menționat acesta

Doctrina militară a Rusiei prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul unui atac asupra sa cu astfel de arme ori cu alte tipuri de arme de distrugere în masă, sau când în urma unui atac cu arme convenţionale însăşi existenţa statului rus este ameninţată.

Citește și : Analiza economică făcută de Cosmin Marinescu, consilier prezindențial: „Se poate anticipa că anul 2023 va fi anul dezinflației!”

Conform unui interviu din Die Zeit din Germania, fostul cancelar german Angela Merkel a declarat că acordurile de la Minsk au fost o încercare de „a acorda timp Ucrainei” pentru a-şi construi apărarea.

Putin s-a declarat total dezamăgit de ce a spus Merkel.

Citește și : Raiffeisen Bank a păgubit românii! Banca austriacă a returnat 13,4 milioane de euro, anunță ANPC

‘Rusia, cel mai mare exportator de energie din lume, ar putea reduce producţia de petrol şi va refuza să vândă petrol oricărei ţări ce impune plafonul de preţ „stupid” al Occidentului asupra petrolului rusesc’‘ a mai declarat Vladimir Putin, citat de Reuters.

Putin, care conduce cel de-al doilea mare exportator de petrol din lume după Arabia Saudită şi cel mai mare exportator de gaze, a menționat că Rusia are un acord de producție cu alții membrii  ai clubului producătorilor de petrol OPEC+ , aşa că un pas atât de drastic este încă doar o posibilitate, mai notează Reuters