- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vladimir Putin susține astăzi un discurs oficial în centrul Moscovei! Ce va transmite liderul rus, cu doar trei zile înainte de împlinirea unui an de război cu Ucraina

21 Feb, 09:34 • Bumbeneci Diana
Vladimir Putin va susține astăzi un discurs în centrul Moscovei. Liderul rus va vorbi despre războiul din Ucraina.
Vladimir Putin susține astăzi un discurs oficial în centrul Moscovei! Ce va transmite liderul rus, cu doar trei zile înainte de împlinirea unui an de război cu Ucraina

Preşedintele Vladimir Putin va vorbi astăzi despre așa-zisa „operaţiune militară specială” din Ucraina. Putin va prezenta, de altfel, despre analiza sa asupra situaţiei internaţionale. Discursul va începe la ora 09.00 GMT în centrul Moscovei, transmite News.ro.

Vladimir Putin va transmite azi un nou discurs

„Într-un moment atât de crucial şi foarte complicat al dezvoltării noastre, al vieţii noastre, toată lumea aşteaptă un mesaj în speranţa de a auzi o evaluare a ceea ce se întâmplă, o evaluare a operaţiunii militare speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la televiziunea de stat.

Te mai poate interesa: Mircea Geoană susține că Rusia vrea și Moldova, nu doar Ucraina! „Este o operațiune militară care astăzi nu este în capacitatea Rusiei”

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Tot în cadrul discursului de azi, Vladimir Putin va mai prezenta, de altfel, o posibilă analiză a situaţiei internaţionale. Liderul rus va vorbi și despre ideile dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancţiuni radicale, a precizat Kremlinul.

Discursul va începe la ora 09.00 GMT în centrul Moscovei și, cel mai probabil, va fi transmis pe mai multe canale de comunicare din mediul online.

Între timp, războiul declanșat de aproape un an în Ucraina este de departe cel mai mare pariu făcut de un şef al Kremlinului cel puţin de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, un pariu pentru care liderii occidentali luptă să se piardă. Armata rusă susține condusă de Vladimir Putin a pierdut luptă după luptă, însă într-un an de război a reușit să controleze o cincime din Ucraina.

Zeci de mii de oameni au fost ucişi, iar Putin, în vârstă de 70 de ani, spune acum că Rusia este blocată într-o bătălie existenţială cu un Occident arogant, acuzând că Occidentul vrea să distrugă țara pe care o conduce, însă în esență, faptele arată exact opusul.

Citește și: Invazia cerealelor ieftine din Ucraina duce la nemulțumiri. Mai multe țări, printre care și România, s-au plâns la Bruxelles

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult