- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vodafone intră într-o nou eră! Un nou CEO va veni la putere începând cu 2023

05 Dec, 11:03 • Cornel Ghimeșan
Actualul CEO al Vodafone, Nick Read a anunțat că își va da demisia și că poziția sa va fi ocupată de Margherita Della Valle, actuala șefă financiară.
Vodafone intră într-o nou eră! Un nou CEO va veni la putere începând cu 2023

Nick Read va demisiona din funcția de șef al Vodafone (VOD. L) până la sfârșitul anului șiurmează să  fie înlocuit interimar de directorul său financiar, punând capăt unui mandat de patru ani, marcat de o înjumătățire aproape a prețului acțiunilor sale.

Alte articole: Adevărul despre criza de după pandemie: „Coada nu e la supa săracilor, ci la iahturi. Te programezi cu ani înainte”

Nick Read a condus fostul lider al pieței de telecomunicații mobile de-a lungul pandemiei și, de asemenea, a vândut active pentru a-și spori concentrarea asupra Europei și Africii, în timp ce și-a transformat afacerea de infrastructură a turnurilor într-o unitate separată. În ciuda schimbărilor de pe parcursul mandatului lui Read  acțiunile Vodafone nu au adus rezultatele scontate, din contră. Acestea au scăzut cu peste 40% de la preluarea acestuia în octombrie 2018, tranzacționându-se la același nivel ca în urmă cu două decenii.

Abia luna trecută, Vodafone și-a redus perspectivele pentru întregul an, invocând creșterea costurilor cu energia și deteriorarea performanței pe marile sale piețe europene din Germania, Italia și Spania.

Vodafone intră într-o nou eră! Un nou CEO va veni la putere începând cu 2023
Vodafone intră într-o nou eră! Un nou CEO va veni la putere începând cu 2023

Cine va prelua cârma la Vodafone

„Am fost de acord cu consiliul de administrație că acum este momentul potrivit pentru a preda unui nou lider care se poate baza pe punctele forte ale Vodafone și poate capta oportunitățile semnificative viitoare”, a spus el într-un comunicat.

Acțiunile companiei au crescut cu 1,6% la începutul tranzacției. Citește și va fi înlocuită interimar de Margherita Della Valle, care a fost însărcinată cu accelerarea „executării strategiei companiei de a îmbunătăți performanța operațională și de a oferi valoare acționarilor”.

Consiliul de administrație a început un proces pentru a găsi un nou director executiv, a declarat compania.

„Următoarea întrebare este: ce soluții sunt cu adevărat disponibile pentru următorul CEO? Vodafone se confruntă cu vânturi greu de rezolvat. Credem că politica de dividende ar trebui tratată ca fiind în curs de revizuire”, au scris analiștii Jefferies

Citește și: Încep înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice! 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere și congelatoare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult