- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Volkswagen recheamă în service peste 260.000 de mașini din cauza riscului declanșării unui incendiu. Vezi modelele vizate

27 Feb, 10:23 • Andrei Alina
Peste 260.000 de mașini Volkswagen sunt rechemate în service din cauza riscului izbucnirii unui incendiu. Sunt vizate modele Volkswagen precum Golf, Golf GTI, Golf Sportwagen, Jetta și Audi A3. Înlocuirea pieselor va fi gratuită, anunță constructorul.
Volkswagen recheamă în service peste 260.000 de mașini din cauza riscului declanșării unui incendiu. Vezi modelele vizate

Volkswagen recheamă peste 260.000 de mașini în Statele Unite, deoarece o pompă defectă din rezervor ar putea provoca scurgeri de combustibil și crește riscul de incendiu. Pompa va fi înlocuită gratuit în atelierele de service.

Sunt vizate modele Volkswagen Golf, Golf GTI, Golf Sportwagen, Jetta și Audi A3 din anii 2015 până în 2020, doar versiunile cu tracțiune față, nu și cu tracțiune integrală, scrie CNN.

Citește și: Volkswagen vrea să surprindă SUA cu peste 30 de modele electrice. ”Avem tot ce ne trebuie”

O etanșare instalată necorespunzător în jurul unei pompe de aspirație în apropierea rezervorului de benzină ar putea permite acumularea combustibilului în sistemul conceput pentru a capta vaporii de benzină. De acolo, combustibilul s-ar putea scurge din mașină. Dacă benzina intră în contact cu o scânteie sau altă sursă de aprindere, ar putea declanșa un incendiu. Volkswagen spune că, până acum, nu au fost incendii din această cauză.

Citește și: Cât de degradată este bateria unui Volkswagen ID4 după doi ani de exploatare și 113.000 km parcurși

Proprietarii mașinilor vizate vor primit, începând cu mijlocul lunii aprilie, scrisori din partea Volkswagen. Aceștia își vor duce mașina în service la o reprezentanță unde pompa va fi înlocuită gratuit.

Unele dintre aceste modele au fost, de asemenea, implicate într-o rechemare din 2016 pentru aceeași problemă, dar pompa de combustibil de schimb instalată la acea vreme nu a rezolvat în totalitate problema, conform documentelor din dosarul de rechemare al VW transmis la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.