- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice, din 2033

27 Oct, 10:55 • Bumbeneci Diana
 Începând cu 2033 Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice. Anunțul a fost făcut de directorul general Thomas Schaefer.
Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice, din 2033

Compania gigant s-a angajat să respecte data stabilită în obiectivul său anterior pentru perioada 2033-2035, transmite Reuters. Schaefer a spus că în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a crește marja de profit pentru toate mărcile de volum – Volkswagen, SEAT, Skoda și vehicule comerciale – la 8% până în 2025.

Volkswagen este o companie constructoare de autoturisme și SUV-uri din Wolfsburg, Germania, cu cel mai mare export de mașini în întreaga lume.

„Fă mai puțin, dar mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Mai poți citi și: Volkswagen face o investiție record în China. Compania nemțească va cheltui peste 1 miliard de euro

Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice, din 2033
Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice, din 2033

Crearea vehiculelor de la diferite mărci în aceeași fabrică economisește costuri, a spus Schaefer, adăugând:

„Avem o mulțime de deșeuri în sistem, pe care le putem elimina”.

De altfel, marca VW își va schimba concentrarea de pe un singur model per fabrică la ”gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, folosind același design de bază pentru diferite modele, pentru a permite economii de scară.

Producătorul auto mai are în plan un vehicul electric entry-level la un preț 25.000 de euro sau mai puțin.

Schaefer a explicat în acest context că îmbunătățirea și standardizarea chimiei și formatului bateriilor a fost cheia pentru atingerea acestui obiectiv, precum și pentru producția la scară.

Singura companie care se poate extinde pe acest teritoriu în acest moment suntem noi. Accentul este un standard clar pentru toate mărcile și la scară largă”, a spus directorul general.

Amintim că în planurile companiei se află mai mulți pași importanți. Se pare că Volkswagen ar avea în plan să investească în viitorul apropiat în China. Grupul nemțesc plănuiește să investească în societatea sa mixtă din China pe segmentul de software, au declarat pentru Reuters anumite surse care au dorit să rămână anonime.

Mai poți citi: Black Friday 2022 la eMag. Cel mai mare retailer online din România confirmă ziua când va da start reducerilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult