- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Volodimir Zelenski cere 800 de milioane de euro pentru încălzirea Ucrainei. „Avem nevoie de un ajutor de urgenţă!”

13 Dec, 15:20 • Cornel Ghimeșan
Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de un ajutor de urgenţă de cel puţin 800 de milioane de euro pentru a face faţă nevoilor populaţiei în timpul iernii, duoă ce infrastructura energetică a fost devastată de atacurile Rusiei.
Volodimir Zelenski cere 800 de milioane de euro pentru încălzirea Ucrainei. Avem nevoie de un ajutor de urgenţă!

Volodimir Zelenski cere 800 de milioane de euro pentru încălzirea Ucrainei. „Avem nevoie de mai multe categorii de echipamente, de transformatoare, de echipamente pentru restaurarea reţelelor de înaltă tensiune, de turbine de gaz”, a declarat Volodimir Zelenski la conferinţa internaţională de solidaritate cu Ucraina, organizată la Paris. „Sistemul nostru energetic are nevoie, cel puţin până la încheierea sezonului de încălzire, de un ajutor de urgenţă din partea sistemului energetic european, adică importul de electricitate din ţările UE în Ucraina”, a adăugat, prin legătură video, preşedintele Ucrainei, care a precizat că „acest lucru ar costa aproximativ 800 de milioane de euro”.

Citeşte şi: Kremlinul, mesaj de ultimă oră pentru Ucraina! Care sunt condițiile de pace

Intervenţia lui Volodimir Zelenski a avut loc în cadrul unei conferinţe internaţionale de sprijin pentru Ucraina, organizată de Franţa, cu scopul „de a-i ajuta pe ucraineni să treacă iarna”, după cum s-a exprimat Emmanuel Macron, scrie Agerpres.

„Facem tot posibilul pentru a contracara această teroare energetică”, a mai spus Volodimir Zelenski, estimând la cel puţin 1,5 miliarde de euro „restaurarea rapidă şi superficială a infrastructurii distruse de atacurile ruseşti”. „După fiecare atac încercăm să restaurăm, în fiecare zi inginerii noştri în energie trebuie să deconecteze milioane de ucraineni de la reţeaua electrică. Generatoarele au devenit la fel de necesare ca vehiculele blindate şi vestele antiglonţ”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Citeşte şi: Şeful NATO, Jens Stoltenberg: Probabilitatea folosirii armelor nucleare în Ucraina rămâne scăzută

„Situaţia sistemului energetic ucrainean rămâne dificilă, deficitul electric este semnificativ. Înrăutăţirea condiţiilor meteo (vânt puternic, îngheţ, ninsoare puternic, îngheţarea cablurilor) afectează negativ distribuţia şi complică munca echipelor de intervenţie”, conform companiei ucrainene Ukrenergo.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult