- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Kremlinul, mesaj de ultimă oră pentru Ucraina! Care sunt condițiile de pace

13 Dec, 14:38 • Cornel Ghimeșan
Kremlinul avertizează că Ucraina trebuie să ia în considerare "realităţile" apărute în acest conflict pentru ca între cele două părți să poată fi pace.
Kremlinul, mesaj de ultimă oră pentru Ucraina! Care sunt condițiile de pace

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins propunerea în trei pași din partea lui Volodimir Zelenski, pentru a readuce pacea. El a spus că progresul nu e posibil „fără luarea în considerare a realităţilor”.

Peskov se referă, probabil, la recunoașterea de către Ucraina a regiunilor anexate de Rusia. Kievul a spus în repetate rânduri că nu va recunoaște anexarea acestor regiuni.

Primul lucru pe care îl va face Zelenski după terminarea războiului

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se gândește tot mai des la încheierea războiului și la negocierea păcii. Recent a acordat un interviu filmat într-o stație de metrou din Kiev și a vorbit despre suferința pe care o trăiesc cetățenii ucraineni de când a început invazia.

Citește și Time l-a desemnat pe Zelenski personalitatea anului. Reacția Kremlinului: „Linia editorială a acestei publicaţii are un caracter de orbire absolută, antirusă şi furios rusofobă”

Zelenski a spus că vrea să meargă la mare. Acesta e primul lucru pe care vrea să-l facă după terminarea războiului din țara sa.

”Dar mi-ar plăcea să merg la mare, serios, mi-e dor să văd marea şi să beau câteva beri”, i-a mărturisit Zelenski ziaristului american în interviu, difuzat pe Netflix, într-o serie numită ”Următorul meu invitat nu are nevoie de prezentare: cu David Letterman şi Volodimir Zelenski”.

Citește și Panică în Ucraina lui Zelenski: Herson a rămas din nou, fără curent electric

Liderul ucrainean a precizat că, cel mai probabil dacă Vladimir Putin ar muri accidental, războiul s-ar încheia.

”Să presupunem că (preşedintele rus Vladimir) Putin are complicaţii de la o răceală şi moare sau cade în mod accidental de la o fereastră. Credeţi că asta (războiul – n.r.) va continua?”, îl întreabă Letterman pe Zelenski.

”Nu, n-ar mai fi război, n-ar mai fi”, răspunde liderul ucrainean, care califică apoi regimul rus drept autoritar şi periculos, pentru că se bazează pe o singură persoană care controlează absolut totul.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult