- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vom putea plăti cu criptomonede la supermarket! Token-ul românesc Elrond, inclus în aplicația Revolut

03 Nov, 17:43 • Gabriela Andreescu
Plata cu cardul Revolut în criptomonede se va putea face la orice magazin, deoarece acestea vor fi transformate direct în lei prin aplicaţia de curs valutar.
Vom putea plăti cu criptomonede la supermarket! Token-ul românesc Elrond, inclus în aplicația Revolut

Deocamdată acest serviciu a fost introdus doar în Regatul Unit şi Elveţia, unde plăţile cu cardul de cripto se vor face în franci elveţieni şi lire sterline, conform informărilor oficiale ale companiei. Cele 100 de cripto cuprinse în lista aplicaţiei Revolut includ şi token-ul românesc de criptomonede Elrond, scrie economica.net.

Din luna octombrie 2022, clienții din Regatul Unit și Elveția pot beneficia și de un card de plată în criptomonede, arată un comunicat al aplicaţiei financiare Revolut.

„Noua funcționalitate poate fi activată la orice card deținut de utilizator și le permite clienților să aleagă între diverse monede fiat și criptomonede cu ce vor să plătească. Practic, orice card obișnuit poate deveni, prin modificarea setărilor din aplicație, un cripto-card. Acest beneficiu este un răspuns la nevoia în creștere a entuziaștilor cripto de a deține, dar și de a folosi în tranzacțiile de zi cu zi criptomonedele, atunci când achită cu cardul”, spun oficialii Revolut.

Conform unor surse din piaţa financiară românească, citate de sursa menționată, serviciul va fi introdus şi în România . După realizarea acestui pas, posesorii de carduri Revolut care deţin criptomonede vor putea plăti în lei, la cursul setat din aplicaţie, pe aceleaşi principii ca la schimbul valutar.

În Elveţia şi Marea Britanie, unde acest serviciu a fost deja introdus, plățile cu cardul sau aplicația în criptomonede oferă și 1% cashback pentru sumele cheltuite, indiferent de modul în care a fost realizată achiziția (offline sau online).

De la 1 noiembrie 2022, Revolut a extins lista la 100 de criptomonede, iar token-ul românesc Elrond este inclus pe noua listă
De la 1 noiembrie 2022, Revolut a extins lista la 100 de criptomonede, iar token-ul românesc Elrond este inclus pe noua listă

Cashback-ul se depozitează în cont în aceeași criptomonedă în care s-a efectuat plata (de exemplu, dacă s-a plătit din balanța de BTC, cashback-ul de 1% se va realiza tot în BTC). Dacă un client deține un plan financiar care îi acordă și un alt tip de cashback, cele două se vor cumula în perioada de derulare a promoției, disponibilă, deocamdată, pentru clienții britanici și elvețieni.

„Utilizatorii care doresc să facă plăți din contul de criptomonede vor putea să-și activeze această opțiune din aplicația pentru utilizatorii persoane fizice, în secțiunea Carduri, alegând unul dintre cardurile din portofoliul personal (virtuale sau fizice). După aceea, vor face trecerea, din setările cardului, de la moneda fiat la criptomoneda deținută. Imediat ce ”buzunarul digital” aferent criptomonedei selectate din lista de aproape 100 de tokenuri va fi activ, la efectuarea plăților, se va realiza automat conversia din criptomoneda deținută în moneda afișată de comerciant pentru produsul sau serviciul achiziționat. De asemenea, clienții pot comanda un card separat (virtual sau fizic) pe care să îl utilizeze exclusiv pentru a plăti prin folosirea fondurilor deținute în criptomonede”,explică oficialii Revolut.

De la 1 noiembrie 2022, Revolut a extins lista la 100 de criptomonede. Token-ul românesc Elrond este inclus pe noua listă a aplicației

Pe lângă diversitatea de resurse de formare disponibile în aplicație, Revolut își extinde oferta de token-uri cu: GMT, MINA, FIDA, RNDR, LPT, RAD, GODS, SUPER, UNFI, BOND, BLZ și GSTI. Astfel, din prima săptămână a lunii noiembrie 2022, clienții aplicației vor putea efectua tranzacții cu aproape 100 de criptomonede, printre care și token-ul românesc EGLD (Elrond).

Citește și:  Veşti bune pentru clienţii Revolut. Toţi românii trebuie să ştie asta: „S-au dat chiar şi 7000 de euro”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult