- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Warren Buffett prevestește un mare potop financiar! Afaceristul și-a asigurat banii la saltea pentru zile negre: aproape 200 miliarde de dolari cash! 

19 May, 16:51 • Fundeanu Madalina
Afaceristul Warren Buffett şi-a pus deja deoparte aproape 200 de miliarde de dolari pentru zile negre. Economiștii spun că urmează o nouă furtună financiară.
Warren Buffett prevestește un mare potop financiar! Afaceristul și-a asigurat banii la saltea pentru zile negre: aproape 200 miliarde de dolari cash! 

Se preconizează un mare potop financiar în următoarea perioadă! Afaceristul Warren Buffett şi-a pus deja deoparte suma fabuloasă de aproape 200 de miliarde de dolari, conform informațiilor transmise de Business Magazin.

Warren Buffett şi-a pus deoparte aproape 200 de miliarde de dolari pentru zile negre

Warren Buffett a început să pună deoparte munți întregi de bani, mai exact aproape 200 miliarde de dolari cash, iar economiştii spun că asta ar putea prevesti probleme uriașe pentru economie, scrie Business Insider.

„Buffett a trecut deja în revistă companiile listate în SUA şi nu au mai rămas prea multe de cumpărat care să-i trezească apetitul. Decizia sa ar trebui să-i pună în gardă pe investitori”, a declarat Steven Hanke, profesor de economie aplicată la Universitatea Johns Hopkins.

Warren Buffett a redus participaţia Berkshire Hathaway la Apple în ultimul trimestru și s-a ales o creştere de 21 de miliarde de dolari a munților de bani pe care îi are. Rezerva de cash a ajuns la un nivel record de 189 de miliarde de dolari. El a prezis că suma va depăşi 200 de miliarde de dolari până în iunie.

Ai mai putea citi: Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte. Surprize în rândul pensionarilor de lux ai României

Warren Buffett
Warren Buffett

Celebrul investitor şi director al Berkshire plănuiește de multă vreme să facă un pariu important, însă nimic din ce se află pe piaţă nu l-a convins pe miliardar.

Hanke, fost consilier economic al lui Ronald Reagan, a fost preşedinte al Toronto Trust Argentina în perioada în care acesta a fost cel mai performant fond mutual din lume în anul 1995.

Acesta a remarcat că, în cazul în care Warren Buffett doreşte să cumpere 5% din acţiunile unei companii publice şi să investească cel puţin 10 miliarde de dolari, el este limitat la cele câteva întreprinderi cu o valoare de peste 200 de miliarde de dolari în care nu este deja investitor.

„Pare un pariu riscant, mai ales că Buffett pare să vadă la orizont nori de furtună economică şi geopolitică”, a mai declarat Hanke.

De asemenea, Hanke a punctat că Buffett caută să parieze pe companii care au o evaluare atractivă şi care sunt practic sigure că vor performa în următorii cinci ani.

Vezi mai multe știri: Simona Halep își scoate la vânzare toate proprietățile! Ce planuri are sportiva cu banii obținuți din vânzarea hotelului din Poiana Brașov