- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Zelenski despre ruși: Este foarte comfortabil să mănânci mâncare italiană și apoi să spui că „Nu ne place Europa”; „Cumpărați-vă mașini rusești, cele mai bune mașini din lume”

28 Oct, 22:23 • Gabriela Andreescu
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit, din nou, viral pe Tik Tok, de data aceasta printr-o critică acidă la adresa oligarhilor ruși și a tuturor acelora care desconsideră civilizația europeană și spun că Rusia este net superioară țărilor din Vest
Zelenski despre ruși: Este foarte comfortabil să mănânci mâncare italiană și apoi să spui că „Nu ne place Europa”; „Cumpărați-vă mașini rusești, cele mai bune mașini din lume”

Un videoclip devenit viral pe Tik Tok îl arată pe Zelenski în timpul unei conferințe de presă. În respectivul videoclip, președintele Ucrainei îi critică pe toți propagandiștii regimului Putin care, în timp ce trâmbițează supremația civilizației ruse, își trimit copiii să studieze și să trăiască în Occident.

„Este foarte comfortabil să mănânci mâncare italiană și apoi să spui că „Nu ne place Europa”. Este foarte comfortabil să trăiești în Toscana, să ai vile acolo, peste tot. Să te relaxezi în Europa, într-o Europă curată, democratică, și să conduci mașini italiene superbe.. e rar,” spune președintele Ucrainei. 

De asemenea, Zelenski demască ipocrizia oligarhilor ruși care traiesc în lux în țările europene, dar finanțează propaganda de la Kremlin cu retorica sa anti-europeană.

Pe toți aceștia, dar și pe cei care cred în propaganda rusă și răspândesc o retorica anti-Occident, Zelenski îi sfătuiește să se mute în Rusia și, mai ales, să își achiziționeze mașini rusești.

Președintele Ucrainei, fost actor de comedie, adaugă o notă comică criticii sale, numind mașinile de proveniență rusă „cele mai bune mașini din lume”

„Deci, dacă nu vă place această civilizație, trăiți acolo, odihniți-vă acolo, și vă rog, cumpărați mașini rusești, cele mai bune mașini din lume,” a adăugat Zelenski

@martavasyutaFacts only!♬ original sound – Marta Vasyuta

Copii oligarhilor ruși și ai principalilor oficiali de la Kremlin au fost de multe ori criticați de mass media internațională cu privire la apetența lor pentru lux în țările occidentale.

Spre exemplu, postările picante pe rețelele de socializare ale fiicei lui Dmitri Peskov, adjunctul șefului de cabinet și purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, au devenit adesea subiect de știri pentru tabloidele rusești și europene. Elizaveta Peskova nu s-a ferit de lumina reflectoarelor sau de controverse. Aceasta a declarat pentru o televiziune rusă că se simte „mai bine în mediul european” și a numit sistemul de educație din Rusia un „adevărat iad”, informează G4Media

Volodimir Zelenski a devenit, din nou, viral pe Tik Tok, de data aceasta printr-o critică acidă la adresa oligarhilor ruși și a tuturor acelora care desconsideră civilizația europeană
Volodimir Zelenski a devenit, din nou, viral pe Tik Tok, de data aceasta printr-o critică acidă la adresa oligarhilor ruși și a tuturor acelora care desconsideră civilizația europeană

Potrivit Fundației Anticorupție, Peskova și mama sa au cumpărat în 2016 un apartament de aproape 2 milioane de dolari și 180 de metri pătrați într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din Paris, pe Avenue Victor Hugo, între Turnul Eiffel, Arcul de Triumf și luxuriantul Bois de Boulogne.

Ministrul de externe Serghei Lavrov, care a făcut apel la o ordine mondială „post-Occident” în 2017, și-a trimis fiica la universități prestigioase din Londra și New York.

Chiar și fiica presupusei iubite a lui Lavrov pare să beneficieze de poziția sa influentă: Ea a postat fotografii cu ea pe un iaht, într-o stațiune de schi austriacă și în vila de pe plajă a unui oligarh bogat, potrivit Fundației Anticorupție.

Polina Kovaleva – pe care guvernul britanic o numește „fiica vitregă” a lui Lavrov, chiar dacă acesta nu este căsătorit oficial cu mama sa – deține un apartament de 5,8 milioane de dolari într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din Londra, potrivit sancțiunilor recente impuse împotriva ei.

Citește și: Cheltuielile cu războiul îi pot lăsa pe ucraineni fără salarii și pensii. Avertismentul de la Premierul lui Zelenski

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult