FINANTE-BANCI

Aviva si Alico si-au schimbat numele in Metropolitan Life

24 octombrie 2012, ora 14:48, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
MetLife.jpg
Metropolitan Life este numele de brand sub care vor functiona companiile afiliate MetLife (Metropolitan Life Insurance Company) in Romania, respectiv Aviva Asigurari de Viata si Alico Asigurari.

Pe 1 august 2012, asiguratorul american MetLife a finalizat achizitia operatiunii de asigurari de viata din Romania din cadrul Aviva, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari Romania.

ôAviva Asigurari de Viata, achizitionata anul acesta de Alico Asigurari, si-a schimbat denumirea juridica in Metropolitan Life Asigurari S.A. si va opera sub marca Metropolitan Life. in acelasi timp, Alico Asigurari, companie afiliata grupului MetLife din 2010, va opera sub marca Metropolitan Life. Procesul de preluare a noului brand de catre Alico Pensii se va desfasura separatö, se arata intr-un omunicat al grupului.

Metropolitan Life este brand-ul sub care companiile din Romania ce apartin grupului MetLife, Inc. (Metropolitan Life Insurance Company) vor opera pe plan local, adoptand astfel valorile companiei-mama si aliniindu-se identitatii grupului.
ôAceste schimbari fac parte din procesul de integrare deja anuntat, estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2013ö, a precizat Carmina Dragomir, director general Metropolitan Life Asigurari.Modificarea denumirii legale, ca si preluarea noii marci, nu implica nicio schimbare a beneficiilor, termenilor si conditiilor din contractele existente ale Metropolitan Life Asigurari Romania (ex-Aviva Asigurari de Viata).

Similar, alinierea la noul brand nu implica nicio modificare a termenilor si conditiilor politelor existente detinute de clientii Alico Asigurari.


Aceste schimbari vor fi vizibile insa in identitatea brand-ului celor doua companii de asigurari de viata, care se vor prezenta incepand chiar din acest an sub marca ôMetropolitan Lifeö in comunicarile catre clienti si catre public, prin informari directe, materiale publicate in presa, precum si prin intermediul unei campanii publicitare, au mai spus reprezentantii grupului.

Aviva Asigurari de Viata a inregistrat anul trecut pierderi de 6,5 milioane de lei, de trei ori mai mica fata de anul 2010. Compania a raportat prime brute subscrise in valoare de 73,3 milioane de lei, in scadere cu 18% comparativ cu anul anterior, ca urmare a reducerii vanzarilor pe segmentul bancassurance.

Alico Asigurari Romania a raportat pentru anul 2011 un profit brut cu 8% mai mare decat in 2010, de peste 88 milioane de lei, si o valoare a primelor brute subscrise in crestere usoara, de 207 milioane de lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter