- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

MetLife a finalizat achizitia Aviva Asigurari de Viata in Romania

01 Aug, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Asiguratorul american MetLife a finalizat achizitia operatiunii de asigurari de viata din Romania din cadrul Aviva, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari Romania.
MetLife a finalizat achizitia Aviva Asigurari de Viata in Romania

Tranzactia a fost anuntata pe 30 ianuarie, anul acesta.

Achizitia operatiunilor de pensii detinute de Aviva in Romania, anuntata la aceeasi data, asteapta aprobarea din partea autoritatilor competente.

„MetLife detine operatiuni in Europa Centrala de 22 de ani, iar aceasta regiune reprezinta o piata strategica pentru noi”, a declarat Michel Khalaf, presedintele MetLife pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

MetLife a numit-o pe Carmina Dragomir in pozitia de director general executiv al Aviva Asigurari de Viata in Romania. Aceasta il inlocuieste in functie pe Mihai Popescu, care va urma alte oportunitati de cariera.

Carmina Dragomir coordoneaza in prezent divizia de operatiuni a grupului MetLife in Romania, in cadrul Alico Asigurari Romania.

Aviva a vandut la inceputul anului catre MetLife operatiunile din Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private), Cehia si Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activitatilor pe pietele unde grupul britanic are o pozitie dominanta.

„Am convenit vanzarea operatiunilor noastre din Cehia, Ungaria si Romania catre MetLife. Este inca un pas catre angajamentul nostru de a ne concentra pe pietele prioritare”, a declarat presedintele Aviva Group, Andrew Moss.

Capitalurile proprii ale celor trei operatiuni la 30 iunie 2011 aveau o valoare de aproximativ 57 milioane de euro”, au mai declarat atunci reprezentantii companiei.

„Toate beneficiile politelor sau ale contractelor, costurile si comisioanele, vor ramane neschimbate ca urmare a acestei tranzactii”, au declarat oficialii Alico Romania pentru DailyBusiness.ro.

MetLife este un lider global in asigurari, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienti. Prin filialele si companiile afiliate, MetLife este jucator principal in piete din
Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.

Aviva
Asigurari de Viata a inregistrat anul trecut pierderi de 6,5 milioane de lei,
de trei ori mai mica fata de anul 2010. Compania a raportat prime
brute subscrise in valoare de 73,3 milioane de lei, in scadere cu 18%
comparativ cu anul anterior, ca urmare a reducerii vanzarilor pe segmentul
bancassurance.