FINANTE-BANCI

BCR scade dobanda cu 1,25% la creditele de consum garantate cu ipoteca in lei

18 februarie 2014, ora 11:26, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dobanzi-mare.jpg
Banca Comerciala Romana (BCR) reduce, incepand din aceasta saptamana, dobanzile pentru creditele de consum in lei garantate cu ipoteca (Maxicredit) cu 1,25%.

Anuntul bancii vine dupa ce Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a redus dobanda de politica monetara de la 3,75% la 3,5% pe an, un nou minim istoric.

Astfel, dobanda la creditele de consum in lei garantate cu ipoteca (Maxicredit) scade pana la 5,75%, fixa pe 5 ani si ulterior variabila Robor 6 luni + 2,5%, pentru clientii care isi incaseaza salariul in cont la BCR.

Potrivit bancii, creditul se acorda fara aport propriu, iar clientii au posibilitatea refinantarii creditelor contractate la alte banci si in acest caz perioada de creditare maxima poate ajunge pana la 25 de ani.Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld euro).

BCR are o retea formata din 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 562 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. Banca are peste 2.200 de bancomate (ATM) si 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

BCR a raportat un profit net dupa taxe si interese minoritare de 559,8 milioane lei (126,9 milioane euro) pentru primele noua luni din 2013, dupa ce in perioada similara a anului trecut a avut o pierdere de 758,9 milioane de lei (-172,1 milioane euro).

Citeste si:
Razboiul clienti-banci continua. Vor renunta institutiile financiare la clauzele abuzive?
Cat trebuie sa castigi ca sa poti lua un credit prin programul Prima Casa
Jumatatea nu e chiar jumatate! Reducerea ratei la credite, campanie electorala si banci salvate?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 06:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter