- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali intra pe piata pensiilor facultative

12 Dec, 15:10 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a emis decizia de autorizare prealabila a Generali Fond de Pensii ca administrator de pensii facultative (pilonul III), a anuntat vineri arbitrul pensiilor.
Generali intra pe piata pensiilor facultative

Totodata, CSSPP a autorizat modificarea denumirii societatii din Generali Fond de Pensii SA in Generali Fond de Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

In urma acestei decizii, compania va putea opera pe piata pensiilor facultative si isi va putea majora capitalul social.

Astfel, arbitrul pensiilor a decis completarea obiectului de activitate al Generali Fond de Pensii cu activitatea de colectare, administrare si investire a fondurilor de pensii facultative.

Conform legislatiei, societatile de pensii care detin autorizatie de administrare si au obtinut si decizia prealabila de autorizare de administrare, eliberata de Comisie, vor inregistra la oficiul Registrului Comertului modificarile corespunzatoare, in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea deciziei prealabile de autorizare de administrare din partea Comisiei.

Ulterior obtinerii certificatului de inregistrare a modificarilor si depunerea unei copii a acestuia la CSSPP, in termen de 15 zile lucratoare Comisia va elibera decizia de autorizare de administrare, ca administrator de pensii facultative.