- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

1.000 de lei gratis de la Guvern! Cine primește banii în această vară

29 May, 09:01 • Bumbeneci Diana
1.000 de lei pentru o categorie de români. Aceștia vor primi banii în august și octombrie.
1.000 de lei gratis de la Guvern! Cine primește banii în această vară

Bani pentru români, de la Guvern! A fost anunțată perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie. Mai mult, pe data de 14 iunie va fi publicată pe site-ul Ministerului Educație lista nominală a beneficiarilor.

Cei 1.000 de lei sunt pentru elevii și studenții din România. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de calculatoare noi.

Perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie, iar în data de 14 iunie, va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației, lista nominală a beneficiarilor. Depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Sumele de bani vor fi oferite sub forma unor bonuri valorice. Acestea din urmă vor fi transmise către beneficiari se va face între 21 și 31 august, iar cumpărarea calculatoarelor se va putea face între 21 august și 16 octombrie.

Mai mult, regulile programului Euro 200 au trecut prin mai multe modificări. Astfel, a fost majorat plafonul de venituri ce permite participarea în program de la un venit brut pe membru de familie de 250 de lei, cât era înainte, la 500 de lei.

Cine beneficiază de bani

  • tinerii care sunt elevi/ studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;
  • tinerii care au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.
  • S-a modificat și configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se primește ajutorul financiar de la stat.
Bani pentru eleviFoto: sugestivă
Bani pentru elevi Foto: sugestivă

Vezi și: VIDEO. Guvernul anunță oficial drepturile profesorilor de la 1 septembrie. Primă de instalare egală cu 5 salarii minime brute, primă dublă la pensionare și reducerea normei

Configurația minimă este următoarea:

  • pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5” și rezoluție minimum 1.920 x 1.080; tastatură, mouse optic; cameră web;
  • pentru laptop, notebook, ultrabook sau dispozitivele echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; diagonală minimum 14”; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră web.

„Programul „Euro 200″ pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2023, potrivit unei Hotărâri aprobată joi. De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.

Vezi și: Vouchere de 300 de lei pentru români!. Cine sunt angajații care vor beneficia de aceste tichete

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult