- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

1 Mai muncitoresc aduce vești excelente pentru angajați! Categoria de români care va avea parte de o creștere salarială de 20%

01 May, 08:24 • Constantin Cristina
Ziua de 1 Mai vine cu vești bune pentru angajații români! În timp ce unele instituții pregătesc concedieri și tăieri de salarii, altele pregătesc măriri de salarii. Iată domeniul norocos.
1 Mai muncitoresc aduce vești excelente pentru angajați! Categoria de români care va avea parte de o creștere salarială de 20%

Vești excelente de 1 Mai! O categorie de angajați români va beneficia de o creștere salarială cu 20%, în timp ce alte instituții pregătesc concedieri masive sau tăieri salariale, a anunțat realitatea.net.

Citește și: S-a decis. 15% majorare din salariu pentru o categorie de angajați

Vești bune de 1 Mai! Categoria de angajați care va avea parte de o creștere salarială de 20%

Directorul CFR a solicitata 660 de milioane de lei de rectificarea bugetară pentru a acoperi majorările salariale din „Statutul Personalului Feroviar”, adică veniturile angajaților vor crește cu până la 30%.

Totodată și salariile angajaţilor din cadrul Consiliului judeţean (CJ) Sălaj vor fi majorate cu 15%, începând cu luna aprilie, potrivit unei hotărâri aprobate de consilierii judeţeni.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, din luna noiembrie 2021 până la ora actuală, nivelul de salarizare al funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al CJ Sălaj a rămas neschimbat, în vreme ce salariul minim pe economie a ajuns la 3.000 lei, iar rata inflaţiei a fost de aproximativ 15%.

angajați, măriri salariale
angajați, măriri salariale

„Luând în considerare cele prezentate, propunem stabilirea salariilor pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Sălaj, începând cu luna aprilie 2023, acesta urmând să beneficieze de o majorare a salariilor de bază cu un procent de 15%”, se arată în documentul menţionat.

Decizia CJ Sălaj a fost criticată de consilierii judeţeni USR, care au solicitat amânarea creşterilor salariale, în contextul deficitului bugetar actual.

„Măririle de salarii fără criterii de performanţă, fără analize serioase de oportunitate, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce, nu ni se par oportune la ora actuală şi par mai degrabă populiste. Creşterea de-a valma a tuturor salariilor cu 15% înseamnă creşteri de salarii între, aproximativ, 500 şi 2.000 lei, creându-se o şi mai mare discrepanţă între salariile din instituţiile publice”, precizează USR Sălaj, într-o postare pe contul oficial de Facebook.

Alte articole: Majorări salariale fără număr pentru bugetari! Care sunt categoriile avantajate de legile aflate în curs de adaptare