- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

10 idei de hobby-uri de încercat în anul 2023

28 Mar, 11:15 • Constantin Cristina
Este știut faptul că oamenii care știu să mențină un echilibru între muncă și relaxare sunt mult mai eficienți la birou sau în afaceri. La polul opus se află cei care își dedică întregul timp activităților economice, fenomenul de „burnout”, cu ale sale consecințe grave asupra sănătății, fiind tot mai des întâlnit.
10 idei de hobby-uri de încercat în anul 2023

Câteva minute pe zi dedicate relaxării sunt mult mai importante decât vă puteți imagina. Avem 10 sugestii pentru petrecerea lor într-un mod cât mai plăcut:

Citiți

Se spune că cine citește este un om liber și că trăiește 1000 de vieți până moare. Cititul relaxează și deschide mintea, lărgește perspectivele și dezvoltă personalitatea. Nu este obligatoriu să citiți beletristică. Orice gen de literatură și de scriere are un efect miraculos asupra creierului, alimentând nivelul de optimism.

Fotografiați

Fotografia este arta de a colecta amintiri sub formă vizuală. Cel mai uimitor lucru despre fotografie este că toată lumea poate practica acest hobby indiferent de locul unde trăiește, de religie, de vârstă, de sex, sau de condiția socială, mai ales că acum se pot face poze foarte reușite cu ajutorul unui smartphone accesibil ca preț.

Ascultați muzică

A asculta muzică înseamnă a avea grijă de sănătatea psihică și fizică. Dintre beneficiile acestei activități amintim numai câteva: reglează tensiunea arterială, îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul, alungă depresia, stimulează memoria, reduce durerea.

Desenați

Desenul este cunoscut pentru capacitatea de a genera emoții pozitive și de a reduce emoțiile negative, prin crearea unui sentiment de împlinire. De fiecare dată când creați ceva nou sau progresați în abilitățile de a desena, creierul produce hormoni care fac să vă simțiți mai bine.

Distrați-vă online

În cazul în care bursa nu vă atrage, puteți să redirecționați bugetul despre care vorbeam către pariurile sportive. Alegeți o agenție din top case pariuri online și vedeți cât de bine vă pricepeți la fotbal sau la sportul pe care îl urmăriți cu precădere. Aceasta este una dintre cele mai populare distracții de pe internet, necesitând investiții minime.

Practicați sport

Nu are niciun sens să reamintim că practicarea sportului este crucială pentru sănătate. Chiar și dacă aveți un program zilnic foarte încărcat, faceți un efort și treziți-vă cu o oră mai devreme, pentru a ieși la alergat sau pentru a merge la sală. Vezi avea un tonus deosebit pe tot parcursul zilei.

Jucați la bursă

Această activitate este un hobby doar dacă o practicați la nivel de amator, riscând bani pe care îi puteți pierde fără nicio problemă. Alocați lunar un buget așa cum o faceți și pentru alte activități de timp liber și distrați-vă de acei bani, imaginându-vă că sunteți „lupi de pe Wall Street”.

Construiți origami

Arta japoneză de împăturire a hârtiei necesită coordonare mână-ochi, dezvoltă abilitățile mișcărilor fine și susține concentrarea mentală – toate acestea stimulând creativitatea. Când urmați instrucțiunile prin provocările de pliere a hârtiei, sunt activate atât zonele motorii, cât și cele vizuale ale creierului.

Plantați

Nu se compară nimic cu sentimentul avut atunci când vedem cum crește zi de zi o plantă pe care am „creat-o” îngropând o sămânță în pământ. Puteți să amenajați o mică grădină chiar dacă locuiți la bloc, în ghivece mai mici sau mai mari. Florile sunt o mângâiere vizuală, dar puteți planta și plante aromatice, precum busuioc, mentă sau oregano.

Colecționați

A colecționa este o activitate care aduce satisfacții. Termenul este foarte larg. Puteți colecționa de la imagini de pe cartoanele cutiilor de chibrituri până la mașini scumpe, în funcție de preferințe și, nu în ultimul rând, de puterea financiară. Important este ca hobby-ul să nu se transforme în obsesie.

Tags: