- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

100 de tineri români vor beneficia de 13.500 euro fiecare. Cine se califică pentru acest ajutor de la Ministerul Cercetării

08 Jan, 13:45 • Andrei Alina
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a alocat 7.000.000 lei, fonduri din Planul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare (PNCDI IV), pentru stimularea performanţelor doctoranzilor şi post-doctoranzilor români în activitatea de cercetare.
100 de tineri români vor beneficia de 13.500 euro fiecare. Cine se califică pentru acest ajutor de la Ministerul Cercetării

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a declarat că, prin Bursele Ştefan Odobleja, 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare.

Citește și: Guvernul a luat decizia! Se vor acorda 3 milioane de lei pentru bursele elevilor!

”Am deblocat Bursele Ştefan Odobleja: 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare. Finanţăm cu 7 milioane de lei tinerii specialişti români, prin acest program competitiv de burse ce poartă numele savantului Ştefan Odobleja, ale cărui cercetări au contribuit la dezvoltarea ciberneticii. Fiecare bursier selectat în competiţie va beneficia de până la 13.500 de euro pentru activităţile sale de cercetare, pe durata unui an academic”, a precizat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

“Bursele de cercetare Ştefan Odobleja” sunt o competiţie multianuală, cu derulare pe întreaga perioadă de implementare a PNCDI IV, care beneficiază de o aprobare anuală a finanţării de către MCID. Depunerea cererilor de finanţare se realizează într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere online https://uefiscdi-direct.ro.
”Ştefan Odobleja a fost un savant remarcabil, contribuţiile sale în sfera ciberneticii aducându-i atât recunoaşterea lumii academice, cât şi ostilitatea regimului totalitar comunist. Datorită contribuţiilor sale, îndelung ignorate şi nerecunoscute, în anul 1990 Ştefan Odobleja a fost ales membru post-mortem al Academiei Române”, precizează ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.