- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică. Marcel Ciolacu: „Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor”

10 Aug, 14:24 • Bumbeneci Diana
Vestea zilei! Premierul Marcel Ciolacu anunţă un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică.
1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică. Marcel Ciolacu: „Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor”

Sunt vești bune pentru români. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor să îşi instaleze panouri fotovoltaice sau să îşi eficientizeze energetic casele.

Buget istoric pentru fotovoltaice

Ai mai putea citi și: România, printre țările cu cel mai mare potențial de energie solară din Europa. Peste 50% va fi furnizată de panourile fotovoltaice de pe acoperișuri până în 2030

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor! Noul plan ”REPowerEu”, în valoare totală de 1.4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârșitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor!

Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziții de panouri solare și baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat.

În paralel, alții 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuințelor în vederea reducerii consumului de energie și implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre acești bani va fi alocată țintit către populația vulnerabilă și cei din mediul rural.

Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor și nu de interese personale sau de grup așa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Și am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obține la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români și pentru România!”, a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Vezi și: Casa Verde Fotovoltaice 2023. AFM anunță ce se întâmplă cu lista beneficiarilor înscriși în program

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult