- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2,5 miliarde de euro gratis pentru fiecare român dornic de o afacere proprie. Iată cât de ușor poți primi banii de la Guvern

27 Feb, 21:09 • Bumbeneci Diana
2.5 miliarde de euro pentru fiecare român! Banii sunt nerambursabili și vor fi oferiți pentru persoanele care vor să aibă o afacere.
2,5 miliarde de euro gratis pentru fiecare român dornic de o afacere proprie. Iată cât de ușor poți primi banii de la Guvern

Vești bune pentru românii care au în plan să investească în agricultură. Începând din iunie pot accesa 2,5 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile alocate pentru 2023. Calendarul estimativ de lansare a sesiunilor de depunere a cererilor de finanţare aferente intervenţiilor din Planul Naţional Strategic (2023-2027) în anul 2023.

Noul PNS aduce 2.5 miliarde de euro pentru români

Românii care vor să investească în agricultură începând din iunie poate accesa 2,5 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile alocate pentru 2023. Calendarul estimativ de lansare a sesiunilor de depunere a cererilor de finanţare aferente intervenţiilor din Planul Naţional Strategic (2023-2027) în anul 2023.

Citește și: Este oficial! Sute de mii de pensionari primesc bani în plus la pensie

miliarde de euro pentru români
miliarde de euro pentru români

Românii care au în plan să își schimbe complet viața și să mizeze pe o afacere în sectorul agricol sau să-şi dezvolte afacerea pe care o are deja în acest sector au la dispoziţie în 2023 un buget de 2,5 miliarde de euro. Este vorba despre finan­ţare nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană. În acest sens, conform deciziei oficiale a autorităților, proiectele de investiţii se pot depune începând din luna iunie a acestui an, potrivit datelor publicate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Oamenii sunt foarte nerăbdători să se deschidă sesiunile de depunere a cererilor de finanţare a proiectelor din fonduri europene. Avem foarte multe cereri şi ştim că suntem avizi de fonduri europene în agricultură“, spune Cosmin Măglaş, CEO şi fondator al firmei de consultanţă Atragem Finanţare.

În proiectul oficial mai este prevăzut și faptul că suma de 2,5 miliarde de euro alocată pen­tru anul 2023 reprezintă 15% din 15,8 mi­liarde de euro. Atât este tot bugetul Pla­nului Naţional Strategic (PNS), pe care țara noastră îl va avea la dispoziţie pentru perioada 2023-2027.

Actualul PNS înlocuieşte Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, care a avut o sumă totală alocată de Uniunea Europeană a fost de 9,15 miliarde de euro. Mai mult, Politica Agricolă Comună (PAC) a UE este transpusă prin PNS.

Ai mai putea citi: Vestea zilei pentru români! Se dau 3.000 de lei în plus pentru acești pensionari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult