- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

255,6 milioane de lei alocate de CFR pentru lucrări de reparații. Căile dintre București şi Constanța vor fi modernizate

25 Nov, 15:05 • Bumbeneci Diana
CFR SA a anunțat că va aloca 255,6 milioane de lei pentru lucrări de reparații linii, aparate de cale și instalații feroviare pe raza SRCF București și Constanța. Anunțul a fost făcut astăzi de companie, prin intermediul unui comunicat de presă.
255,6 milioane de lei alocate de CFR pentru lucrări de reparații. Căile dintre București şi Constanța vor fi modernizate

Conform CFR SA, pe raza celor două regionale din sudul țării – SRCF București și SRCF Constanța – sunt în derulare lucrări de reparații și întreținere la componentele infrastructurii și suprastructurii feroviare.

CFR alocă 255,6 milioane de lei pentru reparații pe rutele București și Constanța

Lucrările au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație pe linii directe și din stații, prin ridicarea restricțiilor de viteză, optimizarea gradului de siguranță feroviară și rutieră, creșterea capacității de exploatare și evitarea introducerii de restricții de viteză, prin aducerea liniilor în parametrii proiectați.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 255.604.761 lei, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat și din fonduri proprii CFR SA.

Ai mai putea citi: West Side Christmas Market se deschide astăzi în Parcul Drumul Taberei. Sunt anunțate mari surprize pentru bucureșteni

CFR
CFRFR a semnat astăzi un nou contract finanțat prin PNRR!

Conform unui anunț făcut de Sorin Grindeanu, CFR a semnat și un nou contract finanțat prin PNRR! Lucrările pentru modernizarea celor 54,86 km ai lotului 4 (Ronaț Triaj-Arad ) al magistralei Caransebeș – Timișoara – Arad (162,19 km) trebuie finalizate în 42 de luni (6 luni proiectare, 36 luni execuție).

Asocierea de proiectanți și constructori italieni are la dispoziție 2,18 de miliarde de lei (fără TVA) pentru a efectua lucrările prevăzute în contract:
-dublarea liniei de cale ferată
-modernizare stațiilor Sânandrei, Băile Calacea, Orțișoara, Vinga, Sag și Aradu Nou
-modernizare a 2 halte de călători și a unei halte comerciale de mărfuri
-modernizare a 6 poduri și a 39 podețe
-montarea unor sisteme automate de semnalizare la 7 de treceri la nivel cu calea ferată
-lucrări de semnalizare prin implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) și BLAI pe întregul traseu.
Mai poți citi: Program național de împădurire, lansat de Guvern. Nicolae Ciucă: „un program care oferă speranță pentru generațiile viitoare că vor trăi într-un mediu mai puțin poluat”
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult