- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

4.500 de copii primesc sprijin de la Guvern. Natalia Intotero, anunţă că au fost semnate încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi cu fonduri din PNRR

06 Dec, 21:47 • Bumbeneci Diana
Ministrul Familiei, Natalia Intotero, are vești bune pentru români. 4.500 de copii vor beneficia de sprijin.
4.500 de copii primesc sprijin de la Guvern. Natalia Intotero, anunţă că au fost semnate încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi cu fonduri din PNRR

Ministrul Familiei

, Natalia Intotero, anunţă că au fost semnate încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi cu fonduri din PNRR. Acestea sunt proiectate cu scopul să asigure servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii.

Natalia Intotero anunță încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pentru copii

”Cred cu tărie că pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, au nevoie să poată accesa servicii în comunităţile lor”, afirmă Intotero.

Vezi și: Programul Național „Masă sănătoasă” 2024. Ce beneficii vor avea elevii anul următor

Natalia Intotero, despre centrele pentru copii
Natalia Intotero, despre centrele pentru copii

„Astăzi, în ziua în care creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, am semnat încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pe fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii.

Cred cu tărie că pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, au nevoie să poată accesa servicii în comunităţile lor. Toţi părinţii îşi iubesc copiii şi vor să aibă grijă de ei.

Uneori, din cauza sărăciei, a lipsei unui loc de muncă, de educaţie sau a problemelor de sănătate, părinţii au nevoie de sprijin şi de siguranţă pentru copiii lor”, a afirmat Intotero, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

Aceasta a mai explicat că, în total, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi înfiinţate aproximativ 150 de centre de zi, bugetul total alocat fiind de 50 milioane de euro. Acestea vor asigura copiilor, pe timpul zilei, activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională etc. De partea cealaltă, părinţii vor beneficia de activităţi de sprijin, consiliere şi educare.

Ministrul a menţionat că a fost pus în proces de transparenţă ghidul de finanţare pentru sesiunea a doua de proiecte privind centrele de zi finanţate prin PNRR.

Vezi și: Categoria de români care se va bucura de mai mulți bani la pensie. Daniel Baciu: „De această majorare vor beneficia toți”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult