- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

4 noiembrie vine cu o nouă ieftinire record a carburanților. Petrom anunță prețurile pentru benzină și motorină

04 Nov, 09:09 • Bumbeneci Diana
Carburanții se ieftinesc din nou și astăzi. Atât benzina, cât și motorina sunt mai ieftine față de ieri.
4 noiembrie vine cu o nouă ieftinire record a carburanților. Petrom anunță prețurile pentru benzină și motorină

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit sâmbătă, 4 noiembrie, benzina și motorina. Șoferii se pot bucura de alimentare mai ieftină, deoarece prețul benzinei și motorinei standard a scăzut cu 7 bani pe litru.

Preț carburanți 4 noiembrie

Conform informațiilor transmise pe peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,76 si 6,88 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,42 lei și 7,58 lei pe litru.

Vezi și: 90% în plus la pensie pentru o categorie de pensionari. Ministrul Muncii: „Peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari”

Carburanți
Carburanți

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează un preț de 6,80 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,42 lei pentru cel de motorină standard.

Cea mai recentă modificare de prețuri a avut loc joi, 26 octombrie, prețul benzinei standard a scăzut cu 4 bani pe litru, iar cel al motorinei standard este mai mic cu 5 bani pe litru.

Motivele pentru fluctuațiile prețurilor carburanților la stațiile de alimentare pot fi explicate prin evoluția cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină. Aceste cotații aduc prețurile de referință pe acțiunea mondială a combustibilului și sunt influențate de cererea, oferta și tranzacțiile dintre comerțul din sectorul angro al combustibililor.

Cotațiile Platts au tendința de a urma trendul prețurilor la barilul de petrol pe termen lung. Astfel, atunci când prețurile internaționale Platts pentru benzină și motorină înregistrează crește, prețurile la pompă din România vor urma aceeași tendință și vor crește. În schimb, în ​​cazul scăderilor cotațiilor Platts, prețurilor carburanților la stațiile de alimentare vor înregistra sau scădere în cauză.

Ai putea citi și: Cum vor profita bancherii de limitarea plăților cash. Adrian Negrescu: „Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult