- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

43% dintre români au nivel mediu de educație. România are 496.100 şomeri și peste 10 milioane de pensionari

30 Dec, 11:33 • Bumbeneci Diana
Au fost publicate datele oficiale ale recensământului realizat în anul 2021. Iată câți români au nivel mediu de educație, câți pensionari sunt în România, dar și câți șomeri.
43% dintre români au nivel mediu de educație. România are 496.100 şomeri și peste 10 milioane de pensionari

Ultimul recensământ din România a scos la iveală faptul că în România, aproape jumătate din populația rămasă are un nivel mediu de învățământ. De altfel, peste o sută de mii de oameni sunt analfabeți.

43% dintre români au nivel mediu de educație

Din totalul populaţiei rezidente, 43,5% au nivel mediu de educaţie (postliceal, liceal, profesional sau tehnic de maiştri), 40,5% nivel scăzut (primar, gimnazial sau fără şcoală absolvită) şi 16% nivel superior. La RPL2021 erau analfabete 143.600 persoane (faţă de 245.400 la RPL2011).

Populaţia activă este de 8,185 milioane de persoane, fiind compusă din 7,689 milioane de persoane ocupate şi din 496.100 şomeri. Populaţia inactivă cuprinde 10,868 milioane de persoane din care pensionarii şi beneficiarii de ajutor social reprezintă două cincimi (39,5%), iar elevii şi studenţii aproape o treime (32%).

Ai mai putea citi: Rezultate finale Recensământ. Populația rezidentă a României, 19,05 milioane persoane

Recensământ
Recensământ

RPL2021 a fost al 13-lea recensământ din istorie şi primul din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor s-a desfăşurat cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor.

„Institutul Naţional de Statistică împreună cu structurile sale teritoriale mulţumesc populaţiei României care a participat în număr foarte mare la procesul de recenzare. Această acţiune s-a desfăşurat în condiţii optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) care a oferit suportul tehnic şi operaţional. Recensământul s-a bucurat şi de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precum şi de cel al primăriilor”, se mai arată în comunicatul INS.

Ai mai putea citi: Tot mai mulți români își fac firmă! Numărul înmatriculărilor de persoane fizice și juridice a crescut

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult