- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

4,5 milioane de locuitori din Ucraina au rămas fără energie electrică

04 Nov, 09:02 • Bumbeneci Diana
Aproximativ 4,5 milioane de ucraineni au rămas în noaptea de joi spre vineri fără energie electrică. Energia a fost întreruptă din cauza atacurilor provocate de ruși.
4,5 milioane de locuitori din Ucraina au rămas fără energie electrică

Aproape 4,5 milioane de locuitori au rămas fără electricitate în noaptea de joi spre vineri din cauza atacurilor forţelor ruse împotriva infrastructurii Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski denunţând o „teroare energetică”, transmite AFP, citat de Agerpres.

4,5 milioane de locuitori au rămas fără energie electrică în Ucraina

Numai în seara de joi spre vineri, aproximativ 4,5 milioane de consumatori au fost temporar deconectaţi” în Kiev şi în alte zece regiuni din ţară, a subliniat preşedintele Zelenski în discursul său de seară.

Ai mai putea citi și: Lovitură pentru români. Pâinea se va scumpi din nou. Producătorii din domeniul panificației anunță ce se va întâmpla lunile viitoare

Ruşii „nu pot învinge Ucraina pe câmpul de luptă, de aceea încearcă să ne zdrobească poporul” prin „teroarea energetică”, a acuzat el.

4,5 milioane de locuitori din Ucraina au rămas fără energie electrică
4,5 milioane de locuitori din Ucraina au rămas fără energie electrică

Amintim că războiul dintre ruși și ucraineni, ajuns la aproape 9 luni de la debut a dus la pagube materiale semnificative, dar și la sute de mii de vieți pierdute. Cu toate acestea însă, rușii continuă să distrugă pământul ucrainean și să amenințe poporul.

De partea cealaltă, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au discutat, joi, la telefon, despre provocările energetice și de securitate prin care trec cele două țări, dar și de racheta rusă căzută pe teritoriul Moldovei, după ce a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană. Ucraina va sprijini Moldova, în cazul unui atac al rușilor și este gata să susțină țara de peste Prut și în cazul crizei energetice.

Ai mai putea citi: Dan Cărbunaru, declarații despre pensiile românilor. „În privința vârstei de pensionare, ca și în cazul altor potențiale schimbări, vor fi luate măsuri”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult