- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

8.000 de lei salariu şi apartament la angajare la un spital din România. Condiţiile sunt mai ceva ca în vestul Europei

13 Sep, 19:47 • Cornel Ghimeșan
În ultimele şase luni, 16 medici noi au ajuns la spitalul din Mioveni, Argeş. Într-o perioadă în care cele mai multe spitale se confruntă cu lipsa doctorilor, noii angajaţi spun că au fost convinși de salarii, beneficii şi dotări.
8.000 de lei salariu şi apartament la angajare la un spital din România. Condiţiile sunt mai ceva ca în vestul Europei

8.000 de lei salariu şi apartament la angajare la un spital din România. Doi dintre angajaţi, Andreea și Mihai Hodorog, voiau să plece în Suedia să practice medicina și chiar se apucaseră să învețe limba. După ce au vizitat spitalul din Mioveni au luat o decizie care le-a schimbat viața!

Citeşte şi: Schimbare majoră în Codul Rutier 2023. Ce combinaţii de trei litere sunt interzise pe plăcuţele de înmatriculare

„Credeţi-mă că am avut pacienţi care au venit în perioada concediilor, care lucrează în Germania, în Franţa şi ne-au spus sinceri că spitalul acesta arată mult mai bine decât cele în care au fost ei când au avut nevoie în afară. Noi nu ne plănuim să plecăm într-un viitor apropiat. Nouă ne place aici”, a declarat Mihai Hodorog pentru Observator.

„Plecarea dintr-un centru universitar într-un spital mai mic poate fi uneori o tranziţie dificilă. E complicat, însă lucrurile au fost făcute mai uşoare aici, aşa cum vă spuneam, de colectiv”, a spus şi Andreea Hodorog.

8.000 de lei salariu şi apartament la angajare la un spital din România

„Oportunitatea a venit prin construirea spitalului nou, un proiect nou, alături de noul manager, având în vedere şi promisiunile dânsului şi echipa de medici. Faptul că am putut să aduc lângă mine, odată cu venirea mea, şi alţi colegi”, a declarat Alin Radu, care conduce Urgențele de la Spitalul Mioveni.

Spitalul din Mioveni a pus la dispoziţia medicilor 15 locuinţe de serviciu, iar salariile de bază sunt în jur de 8.000 de lei. „Ne-am mai dori încă un medic cardiolog şi un neurolog. Avem 250 de paturi, 180 de paturi contractabile pe care luăm bani de la Casa de Asigurări”, a declarat Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni.

Citeşte şi: Anunț de ultimă oră din partea Ministerului Cercetării! Dosarele de pensii au fost digitalizate în proporție de 87%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult