- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

8 noi oferte pentru lotul PNRR Târgu Mureș – Miercurea Nirajului din Autostrada Unirii. UMB nu a depus oferta

27 Apr, 22:45 • Bumbeneci Diana
Autostrada Unirii are opt oferte depuse pentru lotul PNRR Târgu Mureș – Miercurea Nirajului. Firma lui Dorinel Umbrărescu nu a depus nicio ofertă.
8 noi oferte pentru lotul PNRR Târgu Mureș – Miercurea Nirajului din Autostrada Unirii. UMB nu a depus oferta

Primele opt oferte de la companii din Austria, Italia, Ungaria și Turcia au fost depuse pentru proiectarea și execuția Lotului 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului de pe Autostrada Unirii Târgu Mureș – Târgu Neamț. Se pare că printre candidaturi nu se numără și constructorul român UMB care depusese ofertă pentru Lotul III.

Noi oferte pentru Autostrada Unirii

Contractul din Planul Național de Redresare și Reziliență are o valoare de aproximativ 3 miliarde lei, iar durata de realizare este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție. Din cele opt oferte, cinci sunt de la constructori din Turcia, a transmis joi directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Capete Autostrada Unirii
Capete Autostrada Unirii

Au fost depuse opt oferte pentru proiectarea și execuția Secțiunii I a A 8 (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la A3)

1. Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – A-Hid Zrt. – Ing Service SRL – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – România);
2. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS (Turcia);
3. Mapa Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);
4. Nurol Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);
5. Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Bog’Art SRL (Turcia – România);
6. Strabag SRL (Austria);
7. Tekfen İnşaat Ve Tesisat AŞ (Turcia);
8. Webuild SPA – Milano (Italia).

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru construcția celor 24,4 de km. ai acestei secțiuni.

Contractul finanțat din PNRR are o valoare estimată de aproximativ 2,9 miliarde de lei, fără TVA”, a afirmat Cristian Pistol.

Secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km (2,4 km drumuri de legătură), valoarea din SEAP este cuprinsă între 2,9 și 3,4 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție. Pentru secțiunea III Leghin-Târgu Neamț (29 km.) au depus oferte constructorii UMB, Danlin, Makyol Mapa, Nurol și Tekfen (detalii aici).

Autostrada Unirii
Autostrada Unirii

Pentru secțiunea montană, Miercurea Nirajului – Leghin (159 km) Avizul de Mediu a fost emis luna aceasta după care urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici și lansarea licitației pentru execuția lucrărilor.

Ai mai putea citi și: Autostrada Transilvania prinde contur. Umbrărescu lucrează cu aproape 900 de drumari și 300 de utilaje pe două mari loturi. Zonele finanțate prin PNRR ar putea fi deschise destul de rapid

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult