- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Transilvania prinde contur. Umbrărescu lucrează cu aproape 900 de drumari și 300 de utilaje pe două mari loturi. Zonele finanțate prin PNRR ar putea fi deschise destul de rapid

25 Apr, 21:15 • Bumbeneci Diana
Dacă în ultimul deceniu doar s-a sperat la autostrăzi, anul 2023 ar putea aduce noi loturi de drum finalizate. În prezent, UMB lucrează cu aproape 900 de drumari și 300 de utilaje pe Autostrada Transilvania între Nădășelu și Poarta Sălajului.
Autostrada Transilvania prinde contur. Umbrărescu lucrează cu aproape 900 de drumari și 300 de utilaje pe două mari loturi. Zonele finanțate prin PNRR ar putea fi deschise destul de rapid

Autostrada Transilvania prinde tot mai mult contur. Constructorul Dorinel Umbrărescu lucrează cu aproape 900 de drumari și 300 de utilaje pe cele două secțiuni finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență din Autostrada Transilvania. Pentru că lucrarea este una destul de amplă, deschiderea circulației, pe tronsoane, se poate face începând cu 2024, anunță Compania de Drumuri care a publicat un raport după verificarea șantierelor.

Pași mari pentru Autostrada Transilvania

Cea mai dificilă secțiune, Nădășelu-Zimbor, în lungime de 30 de kilometri, cu numeroase pasaje și viaducte, dar și alunecări de teren este la 51 % și are termen prelungit pentru 2025. De partea cealaltă, tronsonul mai ușor Zimbor-Poarta Sălajului (12 km.) a ajuns la 25 % și va fi deschis în 2024, termenul promis fiind unul destul de bun având în vedere alte estimări făcute anterior.

Te mai poate interesa: Autostrada Sibiu-Făgăraș, la un alt nivel. CNAIR a scos la licitație contractul pentru lotul 1

Autostrada Transilvania
Autostrada Transilvania

,,Continuă inspecțiile pe șantierele Autostrăzii Transilvania ! Echipa de experți CNAIR a verificat astăzi stadiul lucrărilor și mobilizarea antreprenorului român pe șantierele secțiunilor Nădășelu – Mihăiești (16,80 km.), Mihăiești – Zimbor (13,26 km.) și Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km.).

-Lucrări în execuție pe secțiunile Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor (30,06 km.). În șantier sunt mobilizați un număr de 700 de muncitori și 226 de utilaje. Stadiul fizic: 51,50%; Termen deschidere: 2025.

-Lucrări în execuție pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km.) În șantier sunt mobilizați un număr de 160 de muncitori și 55 de utilaje.

Din cauza vremii nefavorabile din ultima perioadă nu se pot executa lucrări de terasamente, șanțuri, drenuri sau drumuri de întreținere. Stadiu fizic: 25%; Termen deschidere: 2024.” a transmis CNAIR.

De la Poarta Sălajului la Zalău și Nușfalău, ofertele pentru lotul cu tunelul Meseș vor fi deschise, pe 5 mai la ora 15 00 (termen prelungit).

Vezi și: VIDEO. Lucrări pur românești pe Autostrada Moldovei. Nici nu au început bine construcțiile și țevile de aluminiu au fost furate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult