- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost ales noul CEO UniCredit Bank în România! Cine este femeia care va ocupa această poziție de conducere

13 Oct, 22:30 • Cornel Ghimeșan
Mihaela Lupu urmează să preia funcția de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie. Iată care a fost parcursul profesional al femeii care se va afla la cârma băncii.
A fost ales noul CEO UniCredit Bank în România! Cine este femeia care va ocupa această poziție de conducere

În prezent, în cadrul Grupului UniCredit, funcția de Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) este ocupată de către Mihaela Lupu, însă acest lucru se va schimba curând, deoarece aceasta urmează să devină noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România. Aceasta își va lua funcția în primire începând cu data de 16 octombrie 2023. Banca Națională a României a aprobat numirea Mihaelei Lupu în această funcție.

Citește și: INVESTALIM 2023. Vești excelente! Ajutor de stat în valoare de 600 de milioane de euro

Cu o impresionantă carieră, care s-a desfășurat pe o perioadă de 25 de ani în cadrul UniCredit, Mihaela Lupu și-a început parcursul profesional în august 1998, în cadrul HVB Bank Romania S.A., ocupând inițial poziția de Analist Financiar. Ulterior, în anul 2004, a evoluat în carieră, devenind Coordonator al Departamentului de Control Financiar. Din 2007, a avansat în funcția de Șef al Departamentului de Control Financiar în UniCredit Țiriac Bank, iar în 2010, a preluat rolul de Director de Planificare și Control. Datorită experienței dobândite în aceste poziții de conducere și calităților sale de lider, Mihaela a fost numită în funcția de CFO și membru al Directoratului UniCredit Bank în România în 2013.

Începând cu anul 2017, Mihaela Lupu a acceptat cu succes noi provocări în cadrul Grupului, ocupând treptat poziția de Head of Group Planning, Capital Management & Strategic ALM, și apoi, începând cu 2021 și până în prezent, funcția de CFO pentru Central and Eastern Europe (CE&EE).

A fost ales noul CEO UniCredit Bank în România! Cine este femeia care va ocupa această poziție de conducere

Printre realizările notabile ale Mihaelei și responsabilitățile pe care le-a gestionat cu succes în cariera sa se numără contribuția sa la echipa de due diligence în procesul de fuziune cu Banca Comercială Ion Țiriac, implicarea în fuziunea dintre UniCredit și HVB Țiriac, precum și rolul cheie în coordonarea achiziției portofoliilor de retail și corporate de la RBS.

„Numirea Mihaelei în funcția de CEO al UniCredit Bank în România reflectă pregătirea ei profesională și contribuțiile ei remarcabile în cadrul organizației noastre. Abordarea ei bazată pe analiza datelor în luarea deciziilor, gândirea ei strategică, capacitatea solidă de gestionare a riscului, împreună cu acuitatea în înțelegerea profundă a business-ului, o poziționează pentru misiunea de a conduce creșterea și stabilitatea băncii și pentru a contribui la dezvoltarea și succesul continuu al clienților și colegilor noștri din România”, a declarat Teodora Petkova, Head of Central & Eastern Europe în cadrul UniCredit

Declarația noului CEO UniCredit Bank România

„Este o onoare și o bucurie să mă întorc în cadrul UniCredit Bank în România, alături de echipa din care am făcut parte și în care am crescut atât de mulți ani din viața mea profesională. Simt în același timp și o responsabilitate imensă. Alături de colegii mei din UniCredit voi continua angajamentul asumat de bancă de a fi un partener al comunităților în care activăm, un actor profund implicat în economia României și unul dintre motoarele de creștere ale Grupului. Misiunea noastră este și va fi să fim mereu mai buni, să oferim produse și servicii adaptate nevoilor clienților noștri și să fim banca pentru viitorul Europei și al României”, a spus Mihaela Lupu.

Mihaela Lupu deține o diplomă în economie, fiind absolventă a Academiei de Științe Economice din București, precum și atestarea Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS).

Citește și: Ai o fermă și vrei bani de la Guvern? Iată cât de simplu poți accesa fondurile de 225 de milioane de euro de la AFIR

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult