- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost anunțată data la care vine iarna în România. Se întâmplă mai devreme decât ne așteptam

22 Oct, 11:03 • Stefan Simion
Când vine iarna oficial în România? Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza.
A fost anunțată data la care vine iarna în România. Se întâmplă mai devreme decât ne așteptam

Meteorologii Accuweather au transmis data la care va veni iarna, oficial, în România, în sezonul rece 2023-2024. Ei au precizat când se vor așterne primii fulgi de zăpadă în București, un moment mult așteptat de peste 2 milioane de locuitori ai Capitalei.

A fost anunțată data la care vine iarna în România

Deși la această oră, termometrele arată că în București vor fi și astăzi peste 30 de grade Celsius, Meteorologii Accuweather au anunțat când va fi prima ninsoare în Capitală. Nu mai este mult până la venirea sezonului rece, iar mulți dintre români speră că se vor bucura de un Crăciun cu zăpadă.

Vezi și: Guvernul mai oferă bani o singură dată! Ce bani vor primi românii pe cardurile de alimente

iarna în București
iarna în București

Potrivit informațiilor, încă din prima săptămână a lunii decembrie ar trebui să ne așteptăm la o vreme mai rece, cu temperaturi minime înregistrate sub pragul înghețului, așadar primii fulgi ar putea să apară chiar la deschiderea marilor târguri de Crăciun.

De exemplu, prima zi în care ar putea să ningă este 2 decembrie. Temperatura minimă va ajunge la -3 grade Celsius. Dacă valorile se vor menține sub pragul înghețului, atunci stratul de zăpadă ar putea să reziste și în zilele ce vor urma.

Mai apoi, celelalte zile în care va ninge în București vor fi 16, 18, 20, 23 decembrie. Șansele să avem zăpadă de Revelion sunt destul de mari, pentru că va ninge pe 29 și 30 decembrie, potrivit accuweather.com.

În restul țării, lucrurile diferă, iar iarna ar putea veni mai devreme. În noiembrie vom vedea primele semne de iarnă. Meteorologii Accuweather anunță că luna viitoare vom avea parte de prima zăpadă. Pe data de 5 noiembrie se anunță lapoviță și ninsoare.

Totuși, prima ninsoare adevărată va fi pe 29 noiembrie. Pentru acea perioadă, meteorologii Accuweather se așteaptă la temperaturi de 3-4 grade Celsius. Având în vedere faptul că vremea este extrem de instabilă, acestea sunt doar estimări generale ce pot fi actualizate de la o zi la alta.

Mai poți citi: Meteo 22-28 octombrie. Vreme ieșită din comun în România. ANM anunță zonele în care revin temperaturile de vară, dar și unde lovesc ploile

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult