- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost cutremur mare în România! INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

09 Oct, 11:35 • Bumbeneci Diana
Cutremur în România, luni dimineața! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe.
A fost cutremur mare în România! INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un nou cutremur în România, luni, 9 octombrie 2023. Seismul a fost resimțit în mai multe zone ale țării.

Un nou cutremur a avut loc în România

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs luni dimineața în județul Buzău, conform INCDFP. Seismul a fost resimțit de mai mulți români din diverse orașe, după cum anunță specialiștii de la Institut, iar pe site-ul oficial a fost lansată întrebarea generală „Ați simțit acest cutremur?”, întrebare cu scopul de a sprijini românii care au nevoie să raporteze locul în care au simțit mișcarea telurică a pământului.

cutremur 9 octombrie
cutremur 9 octombrie

Vezi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 10.01 în județul Buzău.

Acesta a avut magnitudinea 3,1 și s-a produs la adâncimea de 121,6 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Focșani (57 km), Sfântu Gheorghe (57 km), Buzău (62 km), Brașov (65 km), Ploiești (83 km).

Citește și: După Turcia, Italia este amenințată de cutremure! 20 de cutremure au lovit orașul italian Siena

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult