- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru Metroul spre Aeroportul Otopeni. Cine va prelua proiectul în valoare de peste 1,27 miliarde de lei

28 Feb, 17:46 • Bumbeneci Diana
A fost desemnat câștigătorul contractului pentru Metroul M6 Otopeni. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Grindeanu.
A fost desemnat câștigătorul contractului pentru Metroul spre Aeroportul Otopeni. Cine va prelua proiectul în valoare de peste 1,27 miliarde de lei

Otopeni va avea metrou! Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6.

A fost desemnat câștigătorul construirii metroului Otopeni

Construcția va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, o asociere de constructori și proiectanți din Turcia, iar contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA). După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și aeroportul.

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo – Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA)”, spune ministrul într-o postare.

Sorin Grindeanu arată că ”finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere”.

Vezi și: Lista stațiilor noii magistrale de metrou. Când va fi gata M4, proiectul în valoare de 300 milioane de euro

Metroul Otopeni
Metroul Otopeni

„Lotul 1.2 al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km. Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroport”, afirmă Grindeanu.

Ministrul a anunțat că întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou. Potrivit Metrorex, Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are următorii indicatori tehnici: 7,6 km, 6 stații (cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni) și va completa lucrările pentru realizarea întregii linii de metrou care face legătura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Proiectul Magistrala 6 „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” cu o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale și îmbunătățirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere și a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes național.

Citește și: Noi detalii despre metroul M6. Ministerul Transporturilor confirmă data la care ar putea începe lucrările

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult