- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi detalii despre metroul M6. Ministerul Transporturilor confirmă data la care ar putea începe lucrările

09 Feb, 15:56 • Bumbeneci Diana
Lucrările pentru M6 ar putea începe chiar în luna mai a acestui an. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Ionuţ Cristian Săvoiu susține că se fac eforturi majore pentru a se aduce bani din PNRR.
Noi detalii despre metroul M6. Ministerul Transporturilor confirmă data la care ar putea începe lucrările

Bucureștenii sunt tot mai aproape de a avea Magistrala M6 gata. Contractul pentru magistrala de metrou M6 se află în graf, fără să fie raportate înregistrări. Conform oficialilor, lucrările ar putea începe în luna mai. Declarațiile au fost făcute chiar azi de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Ionuţ Cristian Săvoiu, anunță Agerpres.

Lucrările pentru M6 ar putea începe chiar în mai

La metrou s-a început contractul, deja este în fază de proiectare şi este în grafic pentru magistrala M6. Acolo este prima fază, este contract de proiectare şi execuţie, cu asociere de antreprenori turci. Este un mix de finanţare la care contribuie şi Agenţia de Dezvoltare a Japoniei. Eu cred cu tărie că se va intra în şantier la finele primăverii acestui an, deci undeva la începutul verii – luna mai, aşa cum este prevăzut în contract. (…) Lucrurile vor fi puţin mai disfuncţionale, dar eu am încredere în specialiştii de la metrou şi în diriginţii de şantier, proiectanţi, constructori, că vor asigura un plan de management al traficului şi organizare de şantier corespunzătoare”, a menţionat Săvoiu, la Forumul de Infrastructură, Transporturi şi Logistică, ediţia a II-a, organizat de Club Antreprenor.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor a mai explicat că, la ora actuală se află în evaluare „faza de la Băneasa la Otopeni”. În prezent este aşteptat răspunsul la procedura de achiziţie publică pentru lucrări.

Ai mai putea citi: Bilanț teribil al cutremurului din Turcia: peste 500 de oameni au murit și alte mii de persoane au fost rănite

În primul trimestru eu sunt convins că vom avea un răspuns cu privire la această procedură – şi sperăm să intrăm cât mai repede în contract şi pe acest segment. Legat de M4, aici este magistrala care este încă în fază de obţinere a acordului de mediu. După obţinerea acordului de mediu se poate obţine şi hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi poate pe Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

Deci, PUZ-ul a creat probleme suplimentare, de întârziere. După această etapă administrativă, de pregătire a proiectului, o să se intre în finanţare. Suntem convinşi că vom asigura o finanţare prin Programul Operaţional Transport pentru această magistrală şi finanţarea din PNRR să fie aprobată la finele etapei de negocieri cu Comisia Europeană„, a mai spus Cristian Săvoiu.

Tot în acest context, specialistul a mai explicat că țara noastră are un program important şi pentru metrou. Conform acestuia, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asigură finanţare atât pentru dezvoltarea metroului bucureştean, cât şi pentru cel clujean.

Ai mai putea citi: Turcia este lovită de al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult