- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost estimată data la care intră în vigoare noua lege a pensiilor. Marcel Ciolacu face un nou anunț important pentru pensionari!

02 Oct, 08:36 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu are vești noi pentru pensionari! Data la care va intra în vigoare noua lege.
A fost estimată data la care intră în vigoare noua lege a pensiilor. Marcel Ciolacu face un nou anunț important pentru pensionari!

Un nou anunț important pentru milioane de pensionari. Marcel Ciolacu a spus data la care intră în vigoare noua lege a pensiilor.

Marcel Ciolacu face un nou anunț important pentru pensionari

Ministrul muncii, Simona-Bucura Oprescu, dar și premierul Marcel Ciolacu, au spus într-un mesaj că ar trebui ca legea pensiilor să fie gata până la începutul anului viitor, să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și una dintre schimbările importante face referire la posibila egalizare vârstei de pensionare între femei și bărbați.

marcel ciolacu
marcel ciolacu

Vezi și: În octombrie 2023, pensionarii primesc încă 500 de lei de la Guvern. Iată la cine vor ajunge banii

Astăzi îi sărbătorim pe cei din generațiile ajunse la vârsta senectuții, oameni pe care îi respectăm pentru înțelepciunea și experiența lor de viață, de la care fiecare dintre noi are de învățat. Legătura între generații este foarte importantă în orice societate, iar în tradiția poporului român a existat întotdeauna respectul pentru persoanele vârstnice.

Personal, prețuiesc această tradiție și îmi doresc ca ea să fie continuată multe generații de acum înainte. Din poziția de prim-ministru îmi revine o responsabilitate în plus față de această categorie socială, a persoanelor vârstnice, pentru protejarea lor în fața provocărilor actuale, cărora cu toții încercăm să le facem față.

Susținem economia și investițiile în România, însă avem în vedere la nivelul Guvernului și măsuri sociale orientate ori de câte ori este nevoie către nevoile persoanelor de vârsta a treia. Vrem ca pensia să reflecte corect contribuția de o viață a fiecărui român.

Am promis o nouă lege a pensiilor, pe care ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor, și care să elimine inechitățile existente la ora actuală în ceea ce privește sistemul de pensii. Măsurile cu care venim vrem să asigure acel echilibru social de care românii ajunși la vârsta de pensie au nevoie, iar pensiile pe care le încasează să nu se transforme în venituri de subzistență, ci să le asigure un trai decent.

Pentru că respectul pentru generațiile de vârstnici înseamnă să-i protejăm și pe cei rămași singuri, ne vom asigura că interesele lor vor fi apărate și că beneficiază de îngrijirea de care au nevoie în cele mai bune condiții.

Grija față de persoanele în vârstă este măsura respectului față de părinții, bunicii și toți înaintașii noștri.

La mulți ani și sănătate, seniorilor României!” a transmis Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi: Jobul de inginer de calcul în 2023. Cât câștigă un astfel de angajat în România și care sunt atribuțiile sale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult