- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost modernizată bojdeuca lui Ion Creangă! Oamenii nu s-au putut abține de la comentarii!

19 Nov, 20:19 • Oprea Alina
Bojdeuca lui Ion Creangă va putea fi vizitată din nou, întrucât aceasta a beneficiat de modernizări. Cu toate acestea, fotografiile publicate pe internet au atrans un val de critici și ironii din partea oamenilor!
A fost modernizată bojdeuca lui Ion Creangă!  Oamenii nu s-au putut abține de la comentarii!

Autoritățile din Iași au anunțat că Bojdeuca lui Ion Creangă a fost renovată și modernizată și va putea fi vizitată din nou, începând cu luna decembrie. Lucrările au fost finalizate de curând, Imaginile care au fost postate au circulat pe internet, astfel că au fost stârnite foarte multe reacții din partea oamenilor, aceștia fiind dezmăgiți de faptul că bojdeuca este mult prea modernă, iar aspectul pe care îl are acum nu mai amintește de vremurile în care a trăit Ion Creangă.

Ai putea fi interesat și de: Cele mai spectaculoase destinații pe care le poți vizita toamna aceasta. Sunt aproape de București și ușor accesibil

Bojdeuca a provcoat un val de reacții

Bojdeuca lui Ion Creangă
Bojdeuca lui Ion Creangă

„Au pus parchet pe jos în bojdeucă? Îmi vine să vomit!“, a scris cineva, conform celor furnizate de Antena 3.

„În ce lux a trăit Creangă! Doamne!!! Nu pot să cred! Mai fac și publicitate!”, este un alt comentariu, potrivit sursei citate.

„Au stricat-o şi pe asta! Creangă avea parchet triplu stratificat în bojdeucă? Şi ferestre din plastic cu geam termopan? Văleu! Şi acum câinii se joacă cu motoceii? Am fost eu la o şcoală greşită sau ăştia nu au fost deloc la şcoală?”, a scris alcineva, potrivit sursei citate.

„Se poate închiria în regim hotelier? E numai bună de pus pe Air BNB“, a adăugat, ironic, cineva, conform celei citate anterior.

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, susține că Bojdeuca lui Ion Creangă și-a păstrat farmecul unic.

„Călător pe meridiane culturale, așa s-a numit proiectul prin care am reabilitat întreg ansamblul muzeal cu fonduri europene, printr-un parteneriat implementat împreună cu Primăria Fălești Și Consiliul Raional Fălești din Republica Moldova.

Prin acest proiect, am efectuat lucrări de restaurare și securizare a bojdeucii, lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și circulațiilor pietonale, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat. Mă bucur că am încheiat cu succes etapa lucrărilor și că am reușit să conservăm farmecul unic al bojdeucii.

Vă reamintesc că Bojdeuca lui Ion Creangă este primul muzeu literar din România, inaugurat în 1918, și cel mai vizitat Muzeu din rețeaua Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Încă puțin și vă reașteptăm să descoperiți lumea lui Ion Creangă, în Bojdeuca din Dealul Țicăului.”, a comunicat Costel Alexe, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Casele de amanet sunt tot mai des vizitate de români. Cifra de afaceri a crescut incredibil în 2023