- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost semnat contractul pentru un spital nou în Tecuci. Investiția de 30 de milioane de euro va înlocui actuala unitate medicală, veche de 120 de ani

11 Jan, 18:15 • Adrian Popovici
Consiliul Județean Galați a semnat contractul pentru construirea unui spital nou la Tecuci. În prezent, orașul are o unitate medicală veche de aproape 120 de ani care nu se mai ridică la înălțimea standardelor moderne.
A fost semnat contractul pentru un spital nou în Tecuci. Investiția de 30 de milioane de euro va înlocui actuala unitate medicală, veche de 120 de ani

Un spital nou va fi construit în orașul Tecuci. Clădirea va avea trei etaje, 100 de paturi și dotări moderne, inclusiv un heliport, transmite Antena 3 CNN. Noua construcție ar trebui să înlocuiască actuala unitate medicală care se confruntă cu o serie de probleme și care are 120 de ani.

Acest spital nou din Tecuci ar trebui să fie gata după o investiție estimată la 172 de milioane de lei, peste 30 de milioane de euro. Clădirea va avea trei etaje, fiind prevăzută cu 100 de paturi pentru pacienți și o serie de dotări moderne, printre care se numără un heliport.

Autoritățile din județ au semnat joi, 11 ianuarie, contractul de proiectare și realizare ale lucrărilor pentru acest spital nou de la Tecuci.

Spital nou
Spital nou

Citește și: Primul spital din România care va avea un aparat de testare a consumului de droguri. Investiția ajunge la 174.000 de euro

 În ce condiții se va construi acest nou spital

Conform oficialilor, valoarea totală a investiției este de 172,5 milioane de lei.  Valoarea contractului de construcție care a fost semnat se ridică la 108 milioane de lei . Diferența până la valoarea totală a proiectului fiind reprezentată de echipamentele medicale care urmează să fie achiziționate.

Acest spital nou va fi construit de o asociere de firme cu fonduri din bugetul județean și va deservi peste 100.000 de oameni din centrul și nordul județului Galați.

„Este o investiție istorică pentru Tecuci și pentru aproximativ 120.000 de oameni din centrul și nordul județului, în condițiile în care Spitalul Județean Galați se află la 80 de km depărtare.

Noul spital va avea spații moderne și dotări de ultimă generație, astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții.

Mai mlt, suprafața desfășurată va fi de 10.000 mp, adică dublu față de actualul spațiu în care funcționează secțiile care vor fi mutate în clădirea nouă”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista câte o rezervă cu un singur pat. În plus, pe acoperișul clădirii va fi construit un heliport pentru elicopterul SMURD

Noul spital va înlocui vechea unitate medicală. Clădirea principală a Spitalului Municipal Anton Cincu din Tecuci are o vechime de aproape 120 de ani vechime și saloane cu șase și cu opt paturi. Din nefericire pentru pacienți, nu mai corespunde normelor actuale.

„Un nou spital este un vis care devine realitate. Pentru mine este o bucurie. Nu credeam că voi profesa vreodată într-un spital nou, dotat la standarde moderne. Singura soluție ar fi fost să plec din orașul Tecuci”, explică un localnic.

Citește și: Sanitas amenință cu greva generală în sistemul sanitar. Sindicaliștii au strâns aproape 50.000 de semnături pentru a declanșa conflictul de muncă