- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A nins ca în povești în România. Imaginile cu locul acoperit de zăpadă au făcut rapid înconjurul mediului online

09 Oct, 09:49 • Bumbeneci Diana
Prima ninsoare în România aduce bucurie pentru cei care abia așteaptă să vină iarna. Primii fulgi de zăpadă au căzut deja în unele zone ale țării.
A nins ca în povești în România. Imaginile cu locul acoperit de zăpadă au făcut rapid înconjurul mediului online

Chiar dacă vremea de afară pare că încă ne mai putem bucura de o toamnă târzie, se pare că iarna își face simțită prezența. Primii fulgi de zăpadă au căzut deja în unele zone ale țării.

Prima zăpadă în România

Românii au resimțit deja, în ultimele ore, răcirea anunțată de meteorologi, răcire care a fost confirmată de vineri. Vremea s-a schimbat iar temperaturile au scăzut simțitor de la o oră la alta în cea mai mare parte a țării.

Și vântul a bătut extrem de puternic, după ce românii s-au bucurat de o adevărată zi de plajă, cu 27 de grade în termometre, spre seară, aceștia au avut parte de o furtună puternică de nisip care a făcut ravagii.

prima zăpadă
prima zăpadă

Spre seară, vântul puternic a ridicat nisipul de pe plajă, iar prin perdeaua formată marea abia dacă se mai putea vedea. De altfel, până la ora 23, aproape toată țara a fost sub avertizare de cod galben de vreme rea iar vântul a fost cel care a creat probleme. A suflat cu 55-60 km la ora iar la rafală a ajuns chiar și la 70, 80 km la oră.

Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcină și puși la pământ. În cădere, unii au rupt cabluri electrice și au distrus un loc de joacă din oraș. Din fericire niciun copil nu se afla în interiorul spațiului de joacă în acel moment. De asemenea, mai multe mașini au fost avariate. În plus autoritățile portuare au fost solicitate să intervină după ce câțiva pescari aflați pe o barcă au cerut ajutor în apropierea portului Constanța. În cele din urmă aceștia au ajuns singuri la mal.

Vremea rea s-a făcut simțită în toată țara. Nu doar cu temperaturi scăzute și cu furtuni de nisip, ci chiar cu zăpadă. Locuitorii din Câmpulung Moldovenesc s-au bucurat de un adevărat episod de iarnă.

”Dragi prieteni, la noi ninge!”, au scris reprezentanții unui hotel din Câmpulung Moldovenesc, postând un video cu primii fulgi de zăpadă din acest an.

Vezi și: Meteo 9-12 octombrie 2023. Sunt anunțate precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zonele de munte

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult