- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A plouat cu amenzi în piețele agroalimentare din București! Ce nereguli majore au găsit oamenii legii

05 Jan, 17:01 • Bumbeneci Diana
Prefectura Capitalei a continuat verificările în piețele agroalimentare din București. În urma controalelor au fost identificate multiple nereguli.
A plouat cu amenzi în piețele agroalimentare din București! Ce nereguli majore au găsit oamenii legii

Prefectura Capitalei a intrat puternic în piețarii din București! Instituția prefectului anunţă aplicarea unor amenzi de aproximativ 600.000 de lei şi confiscarea unor sume de bani şi produse în valoare de peste 100.000 de lei, în urma unor controale efectuate în pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, centre comerciale şi târguri din Bucureşti. Anunțul a fost făcut astăzi, prin intermediul unui comunicat oficial de presă.

Amenzi pe bandă rulantă, aplicate piețarilor din București

Conform unui comunicat transmis de reprezentanții Prefecturii Bucureşti, acţiunile de monitorizare şi verificare întreprinse în perioada sărbătorilor de iarnă au fost efectuate în baza Planului comun de măsuri stabilit ca urmare a dispoziţiei prefectului Toni Greblă. Scopul principal al hotărârii autorităților a fost acela de a verifica toate condiţiile igienico-sanitare şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, dar şi combaterea activităţilor de comerţ ilegal.

Piață agroalimentară București - amenzi pentru nereguli
Piață agroalimentară București – amenzi pentru nereguli

Te mai poate interesa și: Românii nu vor rămâne fără paracetamol și ibuprofen. Rafila: „Nu, nu este o penurie, iar pentru celelalte am elaborat și un ordin de ministru care limitează exporturile pentru 6 luni”

Activitatea de coordonare a comisiilor de control a fost realizată prin grija Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul instituţiilor partenere, respectiv Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, în ultimele săptămâni din luna decembrie.

De altfel, cele mai multe verificări au fost organizate în special în perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul fiind informat permanent cu privire la rezultatele obţinute, mai precizează sursa citată. Cele mai multe verificări au fost realizate deoarece în perioada sărbătorilor se identifică extrem de ușor cele mai multe ilegalități.

Ai mai putea citi și: Vârful sezonului gripal va fi luna aceasta! Rafila anunță lista măsurilor recomandate de specialiști

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult