- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A7 prinde contur ! Au fost semnate contractele pentru construcția celor 3 loturi ale autostrăzii Focșani – Bacău

15 Dec, 14:40 • Bumbeneci Diana
Zi importantă pentru dezvoltarea țării. Au fost semnate trei noi contracte pentru construcția celor 3 loturi ale autostrăzii Focșani - Bacău, parte din mult așteptata A7.
A7 prinde contur ! Au fost semnate contractele pentru construcția celor 3 loturi ale autostrăzii Focșani - Bacău

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost prezent astăzi la Bacău, la semnarea contractelor între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi UMB pentru construcţia celor 3 loturi ale autostrăzii Focşani – Bacău. Sectorul de drum proaspăt aprobat pentru construcție face parte din viitoarea A7 „Autostrada Moldovei”.

3 loturi ale autostrăzii Focșani – Bacău, parte din A7, intră în construcție

„Odată cu ziua de azi, putem spune că am semnat anul acesta, până acum, contracte de peste 18 miliarde lei, fără TVA, la Ministerul Transporturilor. Între 2017 – 2021, s-au semnat contracte de 20 miliarde lei. Foarte important acest pas pentru că, dincolo de bornele din PNRR, dincolo de faptul că trebuie să terminăm toate aceste investiţii, nu putem construi autostrăzi fără a avea contracte la bază. (…) Am convingerea că până la sfârşitul anului vom desemna câştigătorii şi pe celelalte 3 loturi, de la Bacău la Paşcani. Am cerut colegilor de la CNAIR să avem desemnaţi câştigătorii pe toate cele 13 loturi, de la Ploieşti la Paşcani”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Prezent la eveniment, președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că regiunea Moldovei va avea, după 30 ani de așteptare, o autostradă. Proiectul este unul dintre cele mai dezbătute și vizează una dintre cele mai mari investiții în infrastructura din țara noastră.

Ai mai putea citi și: VIDEO. Moment istoric în România. Primul tronson din Autostrada Pitești-Sibiu, deschis de astăzi traficului

Momentul semnării contractelor pentru 3 loturi din Autostrada Focșani-Bacău, parte din A7
Momentul semnării contractelor pentru 3 loturi din Autostrada Focșani-Bacău, parte din A7

„Ministerul Transporturilor a semnat, până acum, prin PNRR, contracte de 18 miliarde lei. Este o premieră pentru România şi pentru Ministerul Transporturilor. Numai astăzi s-au semnat contracte în valoare de 6,5 miliarde lei. Ieri, împreună cu toţi parlamentarii, ne-am asumat un buget al României în care, pentru prima oară, avem 7,2% prinşi la investiţii. Dacă se va menţine acest ritm, vom avea şi prima oară în România un buget cu 7,2% la investiţii, dar şi realizate. Cred că aici este marea provocare. Numai aşa putem depăşi crizele suprapuse şi să încercăm să combatem acest fenomen de inflaţie”, a subliniat Marcel Ciolacu.

În acest context, președintele PSD Bacău, eurodeputatul Dragoş Benea, a amintit că bazele autostrăzii A7 au fost puse în urmă cu cinci ani, de guvernarea social-democrată.

„Bazele acestui proiect, al autostrăzii A7, îl reprezintă guvernările 2017 şi 2018 cu oameni extrem de reprezentativi pentru acele guvernări, domnul Marcel Ciolacu, viceprim-ministru la acea vreme şi Sorin Grindeanu, prim-ministru. Sunt convins că A7 va absorbi toţi banii pe PNRR”, a precizat liderul PSD Bacău.

Termenul de execuţie pentru cele 3 contracte semnate este de 30 luni.

Ai mai putea citi și: Prezidențialele din 2024, vizate de PSD. Sorin Grindeanu: „este momentul să vină un președinte de stânga” Cine ar putea fi primul pe lista candidaților: Ciolacu sau Geoană?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult