- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Abandon spontan din Rusia! Heineken și-a vândut operațiunile pentru suma derizorie de un euro

25 Aug, 15:31 • Constantin Cristina
Heineken și-a anunțat ieșirea completă din Rusia. Compania și-a vândut operațiunile locale grupului rus Arnest pentru un singur euro.
Abandon spontan din Rusia! Heineken și-a vândut operațiunile pentru suma derizorie de un euro

Heineken şi-a anunţat vineri, 25 august, ieşirea completă din Rusia. Producătorul olandez de bere a vândut operaţiunile locale grupului rus Arnest, pentru suma simbolică de un euro, fără opţiunea de răscumpărarea afacerii, a informat Reuters.

Citește și: HEINEKEN România se clatină. Compania a înregistrat cel mai scăzut nivel al profitului net din ultimii patru ani

Abandon spontan din Rusia! Heineken și-a vândut operațiunile pentru suma derizorie de un euro

Compania a precizat că tranzacția a obținut aprobările necesare, iar tranzacția va avea pierderi excepționale de 300 milioane de euro. De asemenea, Amintim că Heineken fabrica în Rusia sortimentele Botsjkarev şi Ochota en Tri Medvjedja.

În Rusia, compania deținea șapte fabrici de bere, unde lucrează 1.800 de persoane, care, deși fabrica Heineken a ieșit de pe piața rusă, angajații își vor păstra locurile de muncă în următorii trei ani.

Potrivit sursei citate, Heineken şi-a anunţat intenţia de a ieşi de pe piaţa rusă,în 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina. Totuși, procesul a durat mai mult decât estima al doilea mare producător mondial de bere.

HEINEKEN
HEINEKEN

„Evoluţiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii producătoare care ies din Rusia”, a afirmat directorul general Dolf van den Brink.

La rândul său, grupul belgian Anheuser-Busch InBev NV a anunţat recent că suspendă vânzările mărcii de bere Bud în Rusia. Totodată, a zis că renunţă la toate beneficiile financiare de pe urma societăţii mixte care operează în ţară.

Cel mai mare producător mondial de bere este partener în Turcia şi Ucraina cu Anadolu Efes din Turcia, dar nu este acţionar majoritar. Societatea mixtă AB InBev-Efes are 11 fabrici de bere în Rusia, unde lucrează 3.500 de persoane, şi trei în Ucraina, unde sunt 1.800 de angajaţi.

Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, de la declanșarea războiului în Ucraina, sute de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari.

Alte articole: Producția de bere din România generează 1,1 miliarde de euro anual. Suntem, din acest punct de vedere, la același nivel cu Cehia și Portugalia