- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Această categorie de români va beneficia de majorarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024!

22 Nov, 16:51 • Oprea Alina
Odată cu data de 1 ianuarie 2024, o anumită categorie de români va beneficia de o mărire a valorii tichetelor de masă. Cel ce oferă aceste tichete este Ministerul Sănătății, iar românii vor avea parte de o creștere semnificativă!
Această categorie de români va beneficia de majorarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024!

Începând cu data de 1 ianuarie 2024 va crește valoarea tichetelor de masă pentru o anumită categorie de români.

Autoritățile au depus eforturi constante în ultimii ani pentru că dorința lor era să încurajeze donatorii de sânge în România. A fost decis faptul să se mărească valoarea tichetelor de masă oferite celor care se implică în acest act nobil, să doneze sânge. Valoarea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge va crește considerabil începând cu data de 1 ianuarie 2024. În România sunt foarte mulți oameni care donează sânge, dat fiind faptul și dorința Ministerului Sănătății de a stimula această „mișcare”.

Ai putea fi interesat și de: Categoria de angajaţi care ar putea primi tichete cadou de 300 de lei înainte de sărbători

Ministerul Sănătății acordă tichete de masă donatorilor de sânge!

Nu de mult, Ministerul Sănătății a aprobat un proiect pentru acordarea acestor tichete de masă celor care doresc să doneze sânge, încercând să îi stimuleze pentru acest act nobil. În prezent, cetățenii români beneficiază de 7 bonuri, acestea având o valoare totală de 68,25 de lei.

Majorare pentru tichetele de masă ale donatorilor de sânge!
Majorare pentru tichetele de masă ale donatorilor de sânge!

Din data de 1 ianuarie 2024, cei care aleg să meargă să doneze sânge, vor avea parte de o majorare considerabilă a valorii tichetului de masă. care le este acordat, care va crește de la suma actuală de 9,75 lei, la un nivel record de 40 de lei.

„În temeiul atribuțiilor prevăzute la art. 55 lit. f) din Titlul II „Programele naţionale de sănătate” al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, structura din cadrul Ministerului Sănătăţii, responsabilă de elaborarea şi coordonarea programelor naţionale de sănătate, „propune ministrului sănătăţii măsuri pentru îmbunătățirea derulării programelor naţionale de sănătate.”, se arată comunicatul, conform celor de la Antena3.

În contextul legal sus menționat și având în vedere: – Referatul nr. AR14988/18.08.2023 s-a aprobat incepând cu data de 1 ianuarie 2024, mărirea valorii tichetului de masă pentru donatorii de sânge de la 9,57 lei/tichet la 40 lei/ tichet”, se arată în documentul oficial.

Ai putea fi interesat și de: Răsturnare de situație! Guvernul a aprobat bugetele CFR SA și CFR Călători, precum și tichetele de masă ale angajaților Metrorex