- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de angajaţi care ar putea primi tichete cadou de 300 de lei înainte de sărbători

20 Nov, 15:16 • Stefan Simion
Noi tichete ar putea fi oferite angajaţilor români, dar doar celor de sex masculin, înaintea sărbătorilor. Nu este vorba despre discriminare, ci despre Ziua Bărbatului, sărbătorită anual pe 19 noiembrie.
Categoria de angajaţi care ar putea primi tichete cadou de 300 de lei înainte de sărbători

Tichete cadou le sunt oferite şi doamnelor de 8 Martie, pe acelaşi principiu fiind iniţiat, la începutul acestui an, de Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, un proiect de lege. Acesta prevede că şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor, acestea urmând să fie în valoare de 300 de lei.

Tichete cadou de 300 de lei pentru angajaţii de sex masculin

În luna martie a acestui an, Gabriela Firea a anunțat că lucra împreună cu echipa sa de la Ministerul Familiei, în cu specialiştii ANES, la o propune de modificare a Codului fiscal ”favorabilă şi domnilor”.

Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept.

Citeste si Tichete sociale 2023. Pensionarii cu venituri modeste primesc un sprijin financiar pentru masa de sărbători

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”, a scris Gabriela Firea, la vremea respectivă, pe pagina sa de Facebook.

Categoria de angajaţi care ar putea primi tichete cadou de 300 de lei înainte de sărbători

În România, Legea 22/2016 stabileşte că pe data de 8 Martie este sărbătorită Ziua Femeii şi 19 noiembrie, Ziua Bărbatului.

Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei.

Prin acest proiect, iniţiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi pe care îl lansăm în dezbatere publică, continuăm demersurile Guvernului României de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi la nivel naţional. Politicile publice în acest domeniu trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative asupra vieţii sociale şi, în principal, să corecteze acele atitudini şi comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor”, mai spunea Gabriela Firea.

Citeste si Vouchere de 1.000 de lei pentru porcul de Crăciun, timp de 5 ani. Cine va beneficia de aceste tichete

Din păcate, până acum măsura nu a fost adoptată și, din această cauză, pe data de 19 noiembrie, domnii nu au primit nicio atenție de ziua lor. Totuşi, anul viitor, autorităţile ar putea reveni asupra proiectului de lege şi să ia în calcul modificarea Codului fiscal astfel încât și bărbații să se bucure de acest cadou de ziua lor.
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult